Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Asma Yaprağında Enginar Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Asma Yaprağında Enginar Dolması

yeni sayfa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2019
Mesajlar: 26
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc146014
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019
706 defa indirildi / yazdırıldı




Millî Eğitim Bakanlığı

12 adet asma yaprağı
4 adet enginar
1 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı pirinç
Yeterince tuz, nane, karabiber
1 adet patates
1 adet orta boy havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
Dereotu (3-5 dal)
1 adet limon

İri kıyılmış soğan, baharatlar ve sıvı yağ ile kavrulur.
Pirinç eklenir, 3-4 dakika karıştırılır.
Karışım enginarların göbeklerine yerleştirilir ve asma yaprağı ile sarılır.
Sarılan enginarlar tencereye dizilir.
İnce dilimlenmiş patates ve havuç eklenir, tuz serpilir.
1 su bardağı su ile kaynatılır.
30 dakika pişirilen enginarlar tabağa alınır, dereotu ve limon ile süslenerek servis edilir.



Asma Yaprağında Enginar Dolması

Abbas Y.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2015
Mesajlar: 77
Şehir: Tahran
Kısa URL: https://ml.md/lc119850
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016
1,687 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet enginar
1/2 demet dereotu
1 adet limon
1,5 su bardağı su
3 çay kaşığı tuz
12 adet büyük asma yaprağı
1,5 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
3 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz şeker

Dolma içi için incecik kıyılmış soğan, dolmalık fıstık, tuz ve 2 yemek kaşığı yağı tencereye alın. Kapağını kapatıp hafif ateşte 10 dakika kadar pişirin. Yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Şeker ve kuş üzümünü de ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Altını kapattıktan sonra kıyılmış dereotu,tarçın ve yenibaharı ekleyip karıştırın.
Enginarların içine limon suyu sıkın. İç harcını enginarların içine doldurun. Her enginarı 2 adet yaprakla alttan ve üstten sarın. Yayvan bir tencereye enginarları yerleştirin. 1,5 su bardağı suyu tencereye enginarların kenarından dökün, suya tuz serpin.
Tencerenin üstünü yağlı kağıtla kapatıp kapağını örtün. Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
40-45 dakikada pişiyor. Ben çok kısık hafif kaynayacak şekilde pişiriyorum suyu bitmiyor ama siz ocağınızın durumuna göre suyunu kontrol ederek pişirin. Tenceresinde soğutun. Limon dilimleri ve dereotuyla servis edin.



Asma Yaprağında Enginar Dolması

anket
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc117569
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,420 defa indirildi / yazdırıldı




Meryem Özten

4 adet enginar çanağı
½ limon (enginar için)
15-16 adet asma yaprağı
½ bardağı pirinç
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan (2'si tencerenin tabanına 2'si dolma harcına)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kesme şeker
½ çay bardağı sıcak su
Tuz
½ demet dereotu
Maydanoz
Taze nane
Karabiber
Yenibahar
½ limon
½ çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
1 tane havuç

Enginarları limonla ovun ve yine limonlu suda bekletin. 2 adet ince kıyılmış soğanı zeytinyağ da kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kuş üzümü kesme şeker tuz ve sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ardından baharat ve yeşillikleri ekleyin. Karıştırıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış iki tane asma yaprağını üst üste koyun üzerine enginarı oturtun. Enginarın üzerine hazırladığınız harçtan 2 yemek kaşığı koyun. Üzerine de 2 adet asma yaprağı koyup her tarafını örtecek şekilde sarın. diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayın. Pişireceğiniz tencerenin dibine iki adet soğanı halka halka kesip dizin. Havuçları da dilimleyin onları da dizin. Enginarları da yerleştirdikten sonra zeytinyağ,limon suyu ve suyu ekleyip kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak havuç ve limonla servis yapın.



Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35116
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2009
3,227 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

Zeytinyağlı dolma içi malzemesi:
500 gr ince doğranmış kuru soğan
150 gr pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağ
20 gr çam fıstık
15 gr kuş üzümü
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı kuru nane
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
1/4 demet ince kıyılmış dereotu

Malzemesi:
4 adet taze enginar (soyulmuş)
8 adet tuzu alınmış asma yaprağı
1 adet ince dilimlenmiş domates
1 su bardağı zeytinyağ
1 adet yağlı kağıt
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su

Dolma içinin hazırlanışı:
Tencerede zeytinyağı kızdırılır, çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kızartılır. Doğranmış kuru soğan ilave edilip 8 – 10 dakika kavrulur. Pirinçler ıslatılıp süzdürüldükten sonra tencereye katılarak 4 -5 dakika kavrulur. Bütün baharatlar eklenip karıştırılır. 1 su bardağı kaynamış su dökülerek iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekletilir. Soğuyunca maydanoz ve dereotu ilave edilir.

Dolmanın hazırlanışı:
Temizlenmiş enginarların içine dolma harcından konur ve üzerine dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Tuzu alınmış asma yaprağıyla sarılır. Yağlanmış yağlı kağıda sarılarak fırın tepsisine dizilir. Zeytinyağ, tuz ve su eklenir. 30 dakika fırında pişirilir. Soğuyunca servis edilir.


Fotoğraf "Abbas Y." tarafından gönderildi. 25.09.2016


Asma Yaprağında Enginar Dolması

elmakurdu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc25527
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
2,481 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 enginar, temizlenmiş
Dolmalık iç
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, halka halka doğranmış
1 limon
Kaynamış su
Zeytinyağı
Süslemek için; maydanoz

Geniş bir kâsenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun. Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın. Dolmalık içi hazırlayıp soğutun. Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun, ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın. Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin. Tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin. Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Not: Enginarların tabanlarının iyice soyulduğuna emin olun. Aksi taktirde taban bölümleri pişince sert kalır.


ML® Yarım Enginar Dolması için tıklayın



Fotoğraf "püre" tarafından gönderildi. 02.02.2021






Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifleri Patlıcan Dolması Tarifleri



(5 adet Asma Yaprağında Enginar Dolması 128,721 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort