|
|
Aşure pastası |
|
Karabiber
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2007
Mesajlar: 28 Şehir: Reyhanlı/HATAY |
Kısa URL: https://ml.md/lc16921
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet pötibör bisküvi
10 adet kakaolu bisküvi
1 kahve fincanı antepfıstığı
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı kuşüzümü
6 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
portakal şekerlemesi
nar
Krema için:
6 çorba kaşığı un
2 çay bardağı tozşeker
1 litre süt,
25 gram margarin,
2 paket vanilya.
Kakaolu sos için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tozşeker
2 yumurta sarısı
Kayısı ve inciri 1 gece suda bekletin. Un, şeker, süt ve vanilyayı karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra margarini ekleyip, karıştırın. Krema ılındıktan sonra, küçük kırılmış bisküvileri, ince kıyılmış şamfistığı, findik, küçük doğranmış incir , kayısı, portakal şekeri ve üzümleri ilave edin. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin. Kakaolu sosu hazırlamak için, süt, nişasta, un, kakao ve şekeri karıştırıp, hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Pastayı servis yapmadan önce ters çevirerek geniş bir tabağa çıkarın. Üzerine kakaolu sos dökün. Krema ile süsleyip servis yapın.
ML® Aşure için tıklayın
|
Aşure Pastası |
|
Tansel
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36991
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
2,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
10 adet bisküvi
10 adet kakaolu bisküvi
2 çorba kaşığı haşlanmış fasulye
2 çorba kaşığı nohut
5 adet incir
5 adet kayısı
2 çorba kaşığı üzüm
2 çorba kaşığı ceviz
1 nar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 elma
1 portakal
SÜSLEMEK İÇİN
Hindistancevizi
Çikolata kırığı
Süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ateşte göz göz olana kadar pişirin ateşten alın bisküviler ufalayın. Fasulye, nohut, üzüm, küp doğranmış kayısı, elma, portakal ve incir koyun karıştırın. Yuvarlak bir kaseye boşaltın, bir gece dolapta bekletin, ters çevrin, üzerine bol nar, ceviz yayın, tarçın ve çikolata kırığı serpin, servis yapın.
|
Aşure Pastası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161334
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kuru incir
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
Yarım çay bardağı kavrulup, kıyılmış fındık
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebi için:
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
Üzerine:
Tarçın
Nar
İncir ve kayısıyı ayrı kaplara alıp, bir gece suda dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp doğrayın. İncir, kayısı, kuş üzümü, fındık ve cevizi harmanlayın. Ayrı bir yerde yumurta, toz şeker, un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını karıştırın. Meyve karışımını ekleyip, karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Üzeri için un, yumurta, tozşeker, süt ve kakaoyu muhallebi kıvamı alana dek pişirin ve ılınmaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi yayın. Derin dondurucuda 10 dakika dinlendirip, üzerine tarçın serpin. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.
|
|
Aşure pastası Tarifleri Limonlu Pasta Tarifleri
|
|