|
|
Aşure |
|
Roman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1354
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2006
8,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. buğday
2 kilo şeker
yarım kg. nohut
yarım kg. kuru fasulye
yarım kg. kuru üzüm
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru incir
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı nar
tarçın
1 su bardağı fındık
1 paket çam fıstığı
1 paket kuş üzümü
3 adet ince doğranmış elma
Buğday akşamdan pişirilir. Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır (suları süzülmez). Bütün bu malzeme büyük bir tencerede karıştırılır. Aşurenin kıvamına göre su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilir. Aşure hiç bekletilmeden kaselere boşaltılır, üzeri ceviz, fındık, üzüm, nar, fıstık ve tarçınla süslenir.
ML® Aşure Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 24.09.2015
|
Aşure |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1338
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
4,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı fasulye
Yarım su bardağı nohut
1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm
5- 6 tane incir
2- 3 dilim portakal kabuğu
1 kahve fincanı gül suyu
1 paket vanilya
2- 3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın
2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
5- 6 su bardağı şeker
Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.
Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.
İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.
Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.
Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.
Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistancevizi ile süslenir.
Not: Aşureye, kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.
ML® Aşure için tıklayın
|
|
Aşure Tarifleri Su Muhallebisi Tarifleri
|
|