|
Aşure |
|
İskender
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117779
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sabiha Çakıcı
2 su bardağı dövme buğday
½ su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı nohut
50 gr. kuş üzümü
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı ve kuru incir
2 portakal kabuğu
1 adet tarçın
6 adet karanfil
1 elma
Tuz
2.5 su bardağı şeker
Üzeri için:
Fındık
Dövülmüş ceviz
Nar
Kuş üzümü
Kuru dut
Akşamdan ıslattığımız buğday nohut ve fasulyeyi sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alıyoruz. Bir elmanın üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atın ve üzerine 10 cm geçecek kadar su ekleyin kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1 saat kısık ateşte (düdüklü tencerede)pişirin.İyice pişmesi gerekiyor. Üzümleri ayrı bir cezveye alıp su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın.(Bu kirli suyu atın üzümleri ayrıca ekleyeceğiz). Sık sık karıştıracağız dibi tutmasın diye. Üzümleri tencereye portakal kabuklarıyla beraber atın.Küçük doğradığınız inciri ve kayısıyı toz şekeri çubuk tarçını da ekleyiniz. Biraz daha bütün malzemelerle birlikte kaynattıktan sonra kapatın. Biraz dinlendirip kaselere servis yapabilirsiniz. Üzerine ceviz, fındık, üzüm, nar ve kuru dut ile süsleyebilirsiniz.
|
Aşure |
|
çömlek
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118107
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2016
1,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo aşurelik buğday
2 kilo şeker
500 gr kuru kayısı
500 gr kuru incir
500 gr sarı üzüm
2 su bardağı nohut
2 su bardağı kuru fasulye
2 yemek kaşığı gül suyu
10 tane karanfil
Üzeri için:
100 gr ceviz
250 gr fındık
1 adet nar
Tarçın
Çam fıstığı
100 gr kuş üzümü
İlk olarak buğdayı, nohutu ve kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıyoruz. Ertesi gün ıslattığımız malzemeleri ayrı ayrı pişiriyoruz. Daha sonra buğdayın içine nohut ve kuru fasulyeyi de katıp kaynatıyoruz. Diğer tarafta kayısı ve iniciri küp küp doğrayalım ve bir kapta sarı üzümlerle birlikte ıslatalım. (1 2 saat kadar) Sonra kayısıyı inciri ve sarı üzümü de bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve buğdaylı tencerenin içerisine boşalt. 2 yemek kaşığı gül suyunu karışıma kat. Küçük bir tencerede 10 adet karanfilli 1 su bardağı su ile kaynat ve bu suyuda karışımın içine dökelim. Bunların hepsini büyük tencerede 15 dk kaynaya kadar pişir kaynayınca şekeri de üzerine ekle ve 15 dakika kadar daha karıştırarak kaynat. Aşuremiz hazır sıra geldi süslemesine kaselere aldığımız aşureyi hafif soğuyana kadar bekletelim ve üzerine ilk olarak tarçın dökelim sonra bir kısım fındığı robottan geçirelim ve ortasına çekilmiş fındık koyalım. Daha sonra bütün fındık ve ceviz koyalım çam fıstığı ve kuş üzümü serpiştirelim. En son da narlarını koyalım ve aşuremiz hazır.
|
Aşure |
|
gülyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118166
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2016
1,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuş üzümü
½ su bardağı kuru üzüm
4 su bardağı toz şeker
1 adet nar
Tarçın
Ceviz
Fındık
Bir gece önceden kuru fasulye, nohut, buğday ıslatılır. Yapım günü derin bir tencerede su kaynatılır, kuru fasulye, nohut ve buğday bir güzel haşlanır. En son toz şeker, kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümü ilave edilir. Kıvam alınca ateşten alınıp kaselere boşaltılır. Üzerini ceviz, fındık,nar ve tarçınla süsleyip sıcak yada soğuk servis edilir.
|
Aşure |
|
dertli baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Batman |
Kısa URL: https://ml.md/lc118180
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016
1,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğba Balcı
500 gram aşurelik buğday
½ çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
1 su bardağı fındık
3 litre su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
25 gram fındık
25 gram kuş üzümü
100 gram ceviz
1 adet nar
Tarçın
Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Buğdayı yıkayıp tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10 dakika kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50 dakika kadar buğdayı kaynatın. Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut fasulye küçük doğranmış kayısı kuru üzüm yıkanmış pirinç 15 dakika kadar kaynatın. Sıcak süt şeker tuz karabiber fındık karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın. Tek tek cam kaselere bölüştürün. Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz. Aşure pişirirken toplamda 3 litre kadar su kullandım. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4 su bardağı bizim aile için ideal oldu. Siz az şekerli seviyorsanız 3 bardak kadar ekleyip tadını kontrol ettikten sonra gerekli gördüğünüz miktarda ilave edebilirsiniz.
|
Aşure |
|
çikolata kahramanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc118360
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,197 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ecem Yorat
500 gr buğday
2 su bardağı nohut
2 su bardağı kuru fasulye
15 adet kuru kayısı
15 adet kuru incir
4 su bardağı şeker
3 litre su
1 su bardağı fındık
Nar
Buğday, nohut ve fasulyeyi iyice yıkayıp bir gece önceden ıslatıyoruz. Buğdayı büyük bir tencereye alıp suyu ekleyip kaynatıyoruz. Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlıyoruz. Buğdayımız iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Buğday çorba kıvamına gelince nohut ve fasulyeyi ekliyoruz. Yeteri kadar kaynattıktan sonra dörde böldüğümüz incirleri ve kayısıları ekleyip bir süre kaynatıyoruz. Ardından şekeri ekleyip 5-10 dakika daha kaynatıyoruz. Aşureyi ocaktan alıp kaselere servis yapıyoruz. Üzerine isteğe göre fındık ve nar ekliyoruz.
|
Aşure |
|
çikolata kahramanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc118370
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
1,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
Feyza Ünlü
750 gr buğday
½ çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
200 gr. kuru kayısı
200 gr. kuru üzüm
100 gr. incir
1 su bardağı fındık
3 lt su
5 su bardağı toz şeker
½ çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 adet nar
Fındık
Kuş üzümü
İncir
Tarçın
Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Buğdayı yıkayıp tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50 dk kadar buğdayı kaynatın. Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut fasulye küçük doğranmış kayısı kuru üzüm yıkanmış pirinç 15 dk kadar kaynatın. Tüm malzemeleri sonra 25 dakika kaynatın. Kaselere bölüştürün daha sonra Aşure kaselerde soğumaya yüz tutunca üzerini incir, fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
|
Aşure |
|
parametre
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc118527
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2016
1,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Avcı
500 g aşurelik buğday
½ çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 su bardağı fındık
3 lt su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp sunuyu alın)
Üzeri için:
25 g fındık
25 g kuş üzümü
100 g ceviz
1 adet nar
Tarçın
Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Buğdayı yıkayıp tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün. Daha sonra kaynar su ekleyip 50 dk kadar buğdayı kaynatın (Dilerseniz akşamdan iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15 dk kaynatmak yeterli olacaktır). Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç 15 dk kadar kaynatın. Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dk daha kaynatın. Tek tek cam kâselere bölüştürün. Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz. Not: Aşure pişirirken toplamda 3lt kadar su kullandım. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4 su bardağı bizim aile için ideal oldu. Siz az şekerli seviyorsanız 3 bardak kadar ekleyip tadını kontrol ettikten sonra gerekli gördüğünüz miktarda ilave edebilirsiniz.
|
Aşure |
|
akarsu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118761
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2016
1,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kadriye Okçu
½ kg buğday
250 gram kuru fasulye
250 gram nohut
2 kg şeker
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru üzüm
½ çay bardağı karanfil suyu
1 adet elma
1 adet portakal rendesi
Ceviz içi
Tarçın
Susam
Kuş üzümü
Badem Fındık
Nar
Dolmalık fıstık
Akşamdan buğdayı suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 15 dakika kaynatın kapağını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün buğdaylara su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın suyu azaldıkça sıcak su ilave edin. Sırasıyla içine haşlanmış nohutları kuru fasulyeyi koyup kaynatın. Suda bekletip bir taşım kaynattığımız kuru üzümleri ve kuru kayısıları süzüp ilave edin. Şekeri ilave edin. Portakal kabuğu rendesi ile küçük küçük doğranmış elmaları ekledikten sonra 15 dakika kadar kaynatıp bir süre dinlendirin. Kaselere doldurduktan sonra sırasıyla tarçın kavrulmuş susam ceviz kuş üzümü bütün fındık haşlanıp kabukları çıkarılmış badem dolmalık fıstık ve nar ile süsleyip servis yapın.
|
Aşure |
|
gülyüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118791
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016
1,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Çalık
1 kilo buğday
500 gr kayısı
100 gr üzüm çeşitleri (kara üzüm kurusu, beyaz üzüm kurusu)
400 gr incir
200 gr fındık
200 gr ceviz
1 fiske çörekotu
1 fiske tuz
1 fiske bulgur
1 fiske pirinç
½ kilo nohut
½ kilo kuru fasulye
Çok az sıvı yağ
1 fiske tarçın
1 paket karanfil
2 adet portakal (suyu kullanılıyor)
3,5 kilo şeker
Üzeri için:
2 adet nar
200 gr fındık içi
200 gr ceviz içi
Tarçın
Buğday nohut ve fasulye gibi aşurelikleri çeşitleri yaklaşık 8 saat önceden ıslatılıyor. Ayrı ayrı kaplarda pişiriliyor. Buğdayı tam pişince fasulye ve nohutları ekliyoruz. Ardından sıra ile meyvelerimizi atıyoruz ve kaynatıyoruz. Şekerimizi en son koyup kaynamasını bekliyoruz. Şekerin en son konması daha lezzetli kıldığı gibi rengini de koyulaştırmayacaktır. Kaselere alarak üzerine nar, fındık tarçın koyarak servis ediyoruz.
|
Aşure |
|
gülyüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118808
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016
1,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melisa Üryan
100 gram iç ceviz
100 gram kavrulmamış tuzsuz badem içi
100 gram kavrulmamış tuzsuz fındık içi
100 gram tuzsuz baklavalık antepfıstığı (dövülmüş)
50 gram hindistancevizi
20 gram tarçın
100 gram kavrulmuş susam
100 gram kavrulmuş susam
2 veya 3 adet övcelenmiş mayhoş nar
50 gram künar
50 gram karanfil
50 gram kuş üzümü
Buğdayı ayıklayıp bir gece önceden sıcak su ile ıslatıyoruz. Ertesi gün büyük bir tencereye ıslattığımız suyu ile birlikte gerekirse sıcak su ilave ederek aktarıyoruz. Ocağa koyduğumuzda büyük bir tahta kaşığı tencerenin kenarından ortaya doğru yatay olarak koyuyoruz. Hiç karıştırmadan buğdayın pişmesini bekliyoruz. Buğdaylar pişip özleşince, kuru fasulye ve nohutu ilave ederek karıştırıyoruz. 10 dakika sonra kayısı, incir, elma, portakal ve kuş üzümünü ilave ediyoruz. 10 dakika daha pişirdikten sonra şekerini ilave ederek karıştırıyoruz. Bir tutam tuzu ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Şekeri iyice eriyince ocağı kapatıyoruz.
|
Aşure |
|
kayıt
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc118869
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2016
1,156 defa indirildi / yazdırıldı
|
Funda Aydeniz
2 kilo toz şeker
500 gram aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
500 gram çekirdeksiz üzüm
500 gram kuru kayısı
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet portakal kabuğu
Buğday, fasulye ve nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün büyük bir tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Doğranmış kayısı ve üzüm 15 dakika suda bekletilir. Kalan malzemeler ilave edilir. Ocaktan almaya yakın şeker ilave edilir. Biraz daha kaynatıldıktan sonra ocak kapatılır. Servis kaselerine alınarak servis edilir.
|
Aşure |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120239
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2016
2,430 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı yarma
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
400 gr. kuru kayısı
200 gr. kuru üzüm
10-15 adet kuru incir
1 çay bardağı yerfıstığı
1 çay bardağı fındık
4,5 - 5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Ceviz
Nar taneleri
Kuru fasulye, nohut, yarma bir gece önceden suya ıslatılır. Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır.
Haşlanan bakliyatlar büyük bir tencereye aktarılır. Üzerine yeteri kadar sıcak su konur ve ateşe oturtulur.
İncirler ve kayısılar küçük parçalar halinde doğranır, üzümle beraber ayrı bir kapta üzerine sıcak su konarak 15 dakika şişmesi sağlanır
Kuru meyvelet yıkanır, süzülür aşure tenceresine ilave edilir.
Tencereye şeker ilave edilir, fındık ve yerfıstığı da eklenerek bir süre daha kaynatılır.
Kaselere konur, üzeri nar ve cevizle süslenerek servise sunulur.
Not: Aşurenin kıvamı suluysa, 2 yemek kaşığı nişasta suda ertilerek tencereye ilave edilir.
|
Aşure |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127163
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
3 Su Bardağı Reis Buğday
1 Su Bardağı Reis Nohut
1 Su Bardağı Reis Kurufasülye
1 Çay Bardağı Reis Gönen Baldo Pirinç
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
2 Elma
5-6 Kuru Kayısı
100 gr Kuru Üzüm
1 Portakalın Rendelenmiş Kabuğu
1 Limonun Rendelenmiş Kabuğu
5 Su Bardağı Toz Şeker
Üzeri için:
Kuru kayısı
İncir
Nar
Fındık
Ceviz
Nar
Gülsuyu
Tarçın
Buğdayları bir gece önceden sıcak su ile bir taşım kaynatın.
Sabaha kadar bekletin. Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.
Buğdaya nohut ve fasulyeyi ekleyin.
Sırayla pirinci, kuş üzümü dolmalık fıstık, ardından küp doğranmış elmaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ve üzümleri ekleyin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
En son portakal ve limon kabukları ile şekeri ilave edip pişirin.
Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
Üzerini küçük kesilmiş kayısı ve incir, nar taneleri, dövülmüş ceviz ve fındık, tarçın ile süsleyip servis yapın.
|
Aşure |
|
leylifer
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc129970
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
1,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 Türk kahvesi fincanı buğday
1 Türk kahvesi fincanı nohut
1 Türk kahvesi fincanı kuru fasulye
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
2,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı mısır konservesi
4-5 adet kuru kayısı
4-5 adet kuru incir
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
Muskat cevizi
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Fındık
Yer fıstığı
Ceviz
Badem
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Nar
Toz tarçın
Bir gece önce:
Buğday iyice yıkanıp bir taşım kaynatılır.
Daha sonra da kaynatma suyunda gece boyunca bekletilir. Su az gelirse eklenir.
Nohut yıkanıp tuzlu suda ıslatılır.
Kuru fasulye ıslatılır.
Kayısılar yıkanıp ıslatılır.
İncir yıkanıp ıslatılır.
Üzüm yıkanıp, sapları temizlenip ıslatılır.
Pişirme Günü:
Nohut haşlanıp bir kaba alınır.
Kuru fasulye haşlanıp başka bir kaba alınır.
Aşureyi pişireceğiniz kabın içinde buğday iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Buğday yumuşayınca nohut eklenir. Bir taşım kaynatılır.
Kuru fasulye ilave edilip, kaynatmaya devam edilir. (Bu üç bakliyat iyice haşlanmalıdır yoksa şeker konulunca sertleşir.)
Bu arada pirinç ve kırmızı mercimek bir arada yıkanıp, haşlanır.
Haşlananlar büyük tencereye eklenir.
Bulgur haşlanıp aşure tenceresine eklenir.
Şeker eklenir. (Şeker oranı isteğe göre değişir. Mutlaka tadına bakmak gerek. En önemli nokta şekerli seviyorsanız çok ama çok tatlı olması gerekir. Çünkü soğurken şekeri çekiyor ve tadı azalıyor. Size kararında gelen şeker soğuduğunda uçup gitmiş oluyor.)
Kayısılar doğranıp, bir taşım haşlanır. Suyu süzülüp aşureye katılır.
İncirler doğranıp, haşlanıp, suyu süzülüp tencereye eklenir.
Aşure tenceresine üzüm, hindistancevizi, kabuk tarçın, karanfil, portakal kabuğu, muskat cevizi rendesi eklenip bir taşım daha kaynatılır.
Ocak kapatılıp, çubuk tarçın içinden çıkartılır.
Aşure kaplara dağıtılır. (Süsleme işlemi aşure soğuduktan sonra yapılmalıdır. Yoksa süsleme malzemesi çöker.)
Yer fıstığı, fındık, badem ve dolmalık fıstık teflon tavada sıvıyağ ile kavrulur.
Aşurelerin üzerine önce tarçın serpilir.
Sonra temizlenen nar taneleri, kavrulmuş çerezler ve kuş üzümü konulur.
|
Aşure |
|
kambersiz
Aşçı
Kayıt: 15.02.2018
Mesajlar: 19 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc131968
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2018
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
1 kase aşurelik buğday
1 kase beyaz fasulye
1 kase nohut
1 kase şeker
1 paket vanilya ya da 1 yemek kaşığı vanilya özü
10 kase su
10 kuru kayısı, geceden ıslatılmış ve parçalara ayrılmış
10 kuru incir, parçalara ayrılmış
1/2 kase kuru üzüm
1/2 kase ufalanmış ceviz
4 kase suyu geniş aşurelik buğdayla birlikte bir kaba koyun. Kaynatın. Kaynar kaynamaz orta sıcaklığa getirin ve yarım saat kadar pişirin. Sonra fasulye, nohut, vanilya, incir, kayısı, şeker ve 6 kase sıcak suyu ekleyin. Orta sıcaklıkta 45 dakika kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Geniş bir servis tabağına dökün ve soğumaya bırakın. Buzdolabına koyun. Ufalanmış cevizle servis edebilirsiniz.
|
Aşure |
|
lalifer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc133134
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2018
762 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo buğday
2 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı nohut
2 su bardağı mısır kırması
1 kase kuru incir
1 kase kuru kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı karanfil
2 kilo şeker
Üzeri için:
Ceviz içi
Tarçın
Buğday, mısır kırması, nohut ve fasulyeyi akşamdan suya koyup ertesi gün ayrı ayrı pişiriyoruz. Ayrı bir tencereye şeker, su, kayısı, kuş üzümü ve incirleri alıyoruz ve kaynatıyoruz. Komposto tadında olmalı. Daha sonra büyük bir tencereye haşladığımız bakliyatları sularıyla beraber alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Su fazla olursa nohut veya fasulyenin suyundan boşaltabiliriz. Daha sonra kompostomuzu da tencereye döküyoruz ve 1 taşım kaynatıyoruz. Ateşten alıp ceviz ve tarçınla servis yapıyoruz.
|
Aşure |
|
lalifer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc133142
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2018
846 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı pirinç
Kuru kayısı,gün kurusu doğranmış
Kuş üzümü 1 paket yeterli
Kuru üzüm 1 kase
Kuru incir doğranmış
1 kilo toz şeker
Aldığı kadar kaynar su
Öncelikle buğdayları bir gece önceden ıslatıp güzelce yıkayıp derin tencerede bolca su ile kaynatıp bırakmamız gerekiyor. Bakliyatlarımız önceden hazır olursa işimiz daha kolay. Fasulye ve nohutu ıslatıp önceden haşlarsak zorlanmamış oluruz.sıra geldi pişirme işlemine önceden bıraktığımız buğday tenceremizin altını yakalım kaynasın buğdayla iyice ezilene kadar pişicekler. Nohutu ve kuru fasulyeyi atalım , pirinçleri yıkayıp süzüp içine koyalım ardından üzümleri kayısıları ekleyelim biraz daha pişince toz şekeri ilave edelim. aşurenin kıvamı size kalmış kaynar su ekleyerek dilediğiniz kıvamda yapabilirsiniz. İncirleri en son kaymalıyız aşuremize kararmasını önlemek için. ben 2 su bardağı da süt koyuyorum ama size kalmış isterseniz normal pişirin ister süt ile. Kaselere bölüp dilediğiniz gibi servis edin.
|
Aşure |
|
müsvette
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc133839
Gönderme Tarihi: 04.May.2018
852 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yetkingida.com.tr
500 g Yetkin Aşurelik Buğday (3 su bardağı)
Yarım çay bardağı Yetkin Pirinç
1 su bardağı Yetkin Nohut
1 su bardağı Yetkin Kuru Fasulye
200 g kuru kayısı
200 g kuru üzüm
1 su bardağı fındık
3 lt su
2 su bardağı süt
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatıp, suyunu aldım)
Üzeri İçin:
25 g fındık
25 g kuş üzümü
100 g ceviz
1 adet nar
Tarçın
Yetkin nohut ve Yetkin kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Yetkin buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine kaynar su ekleyip 10dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu süzün.
Daha sonra kaynar su ekleyip 50dk kadar Yetkin Buğdayı kaynatın. (Dilerseniz akşamdan iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15dk kaynatmak yeterli olacaktır.). Yumuşayan buğdaya pişmiş Yetkin nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış Yetkin pirinç 15dk kadar kaynatın. Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15dk daha kaynatın.
Tek tek cam kâselere bölüştürün. Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz. Aşure pişirirken toplamda 3lt kadar su kullandım. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
|
Aşure |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143397
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
641 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı aşurelik buğday
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı sarı üzüm
5-6 adet kuru kayısı
8-10 bardak kaynamış su
Süslemek için:
Nar içi
Badem
Fındık
Kuş üzümü
Ceviz
Bir gece önceden buğdayı iyice yıkayıp bir taşım kaynatın. Üstündeki köpüğünü alıp, kaynamış suyun içinde bir gece bekletin. Nohutu ve kuru fasulyeyi de ayrı kaplarda su içinde bekletin. Kayısı, incir, sarı üzüm ve kuru üzümleri ayrı kaplar içinde ıslatıp bekletin.
Pişirme günü nohudu, kuru fasulyeyi ve buğdayı ayrı kaplarda haşlayın. Kayısı ve inciri kesip, üzümü de ayrı kaplarda bir taşım kaynatarak haşlayın. Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın. Buğday yumuşayınca nohudu ve kuru fasulyeyi ekleyip, hepsini pişireceğiniz büyüklükte bir tencereye alın.
8-10 bardak kaynamış suyu, üstünü yaklaşık 3-4 parmak geçecek şekilde buğdaya ekleyin ve kısık ateşte 30-45 dakika arası pişirin. Yıkanmış ve haşlanmış kuru meyvelerin suyunu süzüp keserek aşurenin içine atın. Şekeri eklemeden önce tadına bakın, istediğiniz miktarda ekleyin. Tercihen 2,5 su bardağı toz şekeri karıştırarak iyice yedirin. Şeker tamamen eriyince ve aşurenin kıvamı koyulaşınca ateşten alın.
Aşureyi ılınınca kaselere paylaştırın. Dibine çökmemesi için soğuyunca süsleyin. Aşurelerin üstüne önce tarçın serpin, sonra fındık, tuzsuz badem, ceviz, dolmalık fıstık, temizlenen nar taneleri ve kuş üzümünü ekleyin.
|
Aşure |
|
Çağruşenbih
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 20 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc143413
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2019
753 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
500 gram aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı süt
10 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 adet limon kabuğu rendesi
10 adet kuru incir
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuş üzümü
Süslemek içi
Fındık
Ceviz
Kuş üzümü
Kuru incir
Kuru kayısı
Nar
Akşamdan buğdayı ovalayarak suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Kaynama sonunda çıkan sarı suyu döküp tekrar sıcak su koyup 5 dakika daha haşladıktan sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün buğdaylara sıcak su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın, suyu azaldıkça sıcak su ilave edin.
İç malzemelerini koymadan önce de sütünü ilave edin. Sonra sırasıyla içine haşlanmış nohutları, kuru fasulyeyi koyup kaynatın. Suda beklettiğiniz kuru üzümleri süzüp aşureye ilave edin. Limon kabuğu rendesi ve kuş üzümünü de ilave edip karıştırın. Şekerini de yavaşça ilave ettikten sonra kuru kayısıları, tuzu ve vanilyayı da ekleyin. Aynı zamanda incirleri küp şeklinde doğrayın ve ayrı bir kapta suda haşlayıp süzdükten sonra aşureye ilave edin.
Aşureyi iyice karıştırıp ve son 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra üstlerini süsleyip ılık ya da soğuk servis edebilirsiniz.
|
|