|
|
Ateş Topu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118521
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 hazır pasta keki
1 kilo süt
2 kaşık badem tozu
100 gram margarin
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 kaşık pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 limon suyu ve kabuğu
500 gram çilek
Süt, un, nişasta, pirinç unu, yumurta, şeker ve margarini karıştırarak pişirdikten sonra mikserle 10 dakika çırpin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, karıştırın. Hazır pasta kekinin alt kısmını yuvarlak; hir kaseye koyun.
Hazırladığınız muhallebinin tamamını kekin üzerine dökün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Dolapta bir gece beklettikten, sonra ters çevirin.
Meyveleri üzerine dizin. 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 2 tatlı kaşığı mısır nişastası, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı kakaoyu karıştırarak, boza kıvamında pişindiğiniz sosu soğutup üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.
|
Ateş Topu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc62
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2005
5,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tane hazır kek
1,5 Su bardağı su
1 Kg. süt
1 Su bardağı + 1 çorba kaşığı un
2 Kaşık toz badem
125 gram margarin
1 Su bardağı şeker
1 Yumurta sarısı
1 Limon kabuğu rendesi
1 avuç vişne
10 adet kayısı
vanilya
Sos Malzemesi:
Yarım su bardağı su
2 Kaşık kakao
2 Kaşık şeker
2 Kaşık margarin
Kreması bilindiği gibi yapılır. Ocaktan almaya yakın yumurta sarısı, ocaktan alındıktan sonra margarin eklenir. Mikserle iyice karıştırılır. Diğer taraftan kek enine ikiye kesilir. İlk parçası büyük bir kasenin ortasına yerleştirilir. Üzerine kremamnın hepsi eklenir. Aralarına meyveler serpilir. Kremanın üzerine de kekin diğer kısmı konur. Buzdolabının alt gözünde bir gece bekletilir. Ertesi günü servis tabağına ters çevrilir. Sosu hazırlanır, pastanın üzerine dökülür ve servise sunulur.
|
|
Ateş Topu Tarifleri Mozaik Pasta Tarifleri
|
|