1 kase süzme yoğurt
4 tane kırmızı biber acı ya da tatlı (kurutulmuş ya da taze)
Arzu ettiğiniz miktarda çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı susam da kullanabilirsiniz)
3 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
Bol Zeytinyağı
Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp servis tabağına aldım.
Tavaya zeytinyağı ekleyip kızdırdım, 2 tane doğranmış ya da elle parçalanmış kuru biberi içine atıp yakmadan kavurdum (yakmadan).
Cevizleri ilave edip şöyle bir karıştırıp ocağı kapattım.
Üzerine kırmızı toz biber atıp karıştırdım.
Sosu yoğurdun üzerine döktüm.
Kısa URL: https://ml.md/lc158443
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021
464 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 su bardağı süzme yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
5 adet kurutulmuş Arnavut biberi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Bir kâsede ezilmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu güzelce karıştırın.
Bir tava içerisinde sıvı yağı ve zeytinyağını kızdırın.
Kurutulmuş biberleri doğrayın ve erittiğiniz tavanın içerisine atın.
3-4 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
Yoğurtlu karışımın içerisine kızdırdığınız biberleri dökün.
Yağ karışımını yoğurdun üzerine döküp afiyetle tüketin.