Kısa URL: https://ml.md/lc93789
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013
1,630 defa indirildi / yazdırıldı
½ kilo taze patates
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 adet limon suyu
2 adet avokado
2 yemek kaşığı badem, doğranmış
2 kaşık hardal
Tuz
Karabiber
Patatesler 20 dakika kaynar suda pişirilir ve kabukları soyulur. Bir kasede yağ, limon, tuz ve karabiber karıştırılır. Avokadolar şerit halinde kesilir ve daha önceden haşlanan ve küp şeklinde kesilen patateslerle karıştırılarak hardal eklenir. Biraz soğuduktan sonra hazırlanan yağ ve limon sosuyla servis edilir.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 21.09.2016
5 adet patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı kornişon turşu
Yarım demet taze soğan
Bir tutam dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet avokado
3 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte dağılmasına izin vermeden haşlayın.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Sosu için; limon suyu, hardal, karabiber, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın.
Avokadolu patates salatası tarifi
Patateslerin üzerine sosu döküp karıştırın.
Patateslerin üzerine doğranmış taze soğan, kornişon turşu, dereotu ve avokadoları ekleyip harmanlayın.