Kısa URL: https://ml.md/lc44667
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009
2,801 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 kahve fincanı pirinç
300 gr. dövülmüş et
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
5 bardak su
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
dövülmüş etin içine tuz ve karabiber katılarak yoğurulur. Sulandırılmış salçaya el bastırılarak fındık büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Köfteler yağda kızartılır. Diğer tarafta tencereye beş bardak su, salça ve pirinç koyup pirinç açılıncaya kadar kaynatılır. Köfte ile yağ tencereye dökülüp bir taşım daha kaynatılır. Sonra çorba kasesine alınır. Üstüne isteğe göre karabiber veya maydanoz serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc104451
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2015
2,026 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
200 gr köftelik et
6 bardak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı pirinç
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Sinirleri alınmış yağsız et robotta çekilir ve köftelik et macun haline getirilir. İçine tuz ve karabiber eklenerek kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Misket büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde salça yardımı ile yuvarlaklaştırılır ve sıvı yağda kızartılır. Tencere pirinç ile salça az yağ ile kavrulur ve üzerine 6 bardak su eklenir. Pirinçler pişinceye kadar kayna..lır ve kö..eler üzerine eklenir. 5-10 dakika kaynadıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanoz eklenerek servis yapılır.