|
Ayran Aşı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177900
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülseren Altınışık
1,5 kg yoğurt
2 su bardağı buğday yarması
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Yarma akşamdan ıslatılır. Nohut da ayrı bir kapta akşamdan ıslatılır.
Yemek hazırlamadan önce nohut 15 dakika haşlanır.
Yarma güzelce yıkanır.
Yoğurt tencereye alınarak içine yumurta kırılır, çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi gerekmektedir.
Daha sonra içine yarma ve nohut eklenir, 1,5 lt ılık su ile tuz konur, kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
Ayrı bir tavada tereyağı ile nane kavrulur, üzerine ilave edilir, servise hazır hale getirilir.
|
Ayran Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173477
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2023
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yarma (buğday)
1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
1 çay bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
Karıştırılmış 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Yarma, buğday ve kuru fasulyeyi bol su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyun bir kısmı pişirme sırasında buharlaşacağı için suyu baştan bol koymak önem taşıyor.
Bakliyatlar pişince yoğurt, un, su karışımını önce sıcak çorbadan ekleyip yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuzu da eklemeyi unutmayın.
Karıştırarak pişirmeye devam edin, kıvamı eğer çok koyu olduysa su eklenebilir.
Ayrı bir kapta soğanı tereyağı ile kavurun. İçine kuru nane ekleyip yanmasına izin vermeden çorbaya ekleyin.
Karıştırıp bir taşım kaynatınca çorba hazır olacaktır.
Eğer istenirse bahar aylarında doğadan toplanan kuzukulağı, pazı, semizotu gibi pek çok yabani ot ince doğranarak bu çorbaya yeşillik olarak eklenebilir.
|
Ayran Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172312
Gönderme Tarihi: 27.May.2023
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday (yarma)
1 su bardağı nohut
2,5 su bardağı yoğurt
1 adet kuru soğan
Kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Buğday ve nohudu tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurt ve unu bir kaseye alın. Üzerine su ekleyip karıştırın.
Nohut ve buğday yumuşayınca yoğurtlu karışıma 1 kepçe sıcak su ilave edip karıştırın.
Daha sonra yoğurdu sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.
Tuzu da ilave edip karıştırarak pişirin.
Tereyağını tavada eritin. İnce ince doğranmış kuru soğanı da ekleyip kavurun. Üzerine kuru nane ilave edin karıştırın.
Tereyağlı naneli karışımı da çorbaya ekleyik karıştırın ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171614
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023
167 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 kase dolusu yoğurt
1,5 çay bardağı buğday
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 avuç karışık yeşillik (maydanoz, dereotu, taze nane)
Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletip ertesi günü haşlıyoruz. Yoğurdu bir kaseye alıp mikserle çırpmaya başlıyoruz. Yavaş yavaş su ilave edip yoğurdu açıyoruz. İdeal kıvama geldiğinde içine haşlanmış buğdayı, tuzu ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip karıştırıp en son sızma zeytinyağını ekliyoruz. Sonra dileğiniz gibi servis edebilirsiniz.
|
Ayran Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145554
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
545 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
2 bardak pilavlık bulgur
Tuz
Yarpuz (yabani nane) veya taze nane
3 bardak yoğurt
2 bardak pilavlık bulgur, 2 bardak suyla haşlanır, tuz ilave edilir.
Pişen bulgur demlenerek soğumaya bırakılır.
Taze nane ya da yarpuz yıkanır, incecik kıyılır.
Yoğurt iyice çırpılır.
Bu malzemeler soğuyan bulgurla karıştırılır.
Yoğurt koyu olmuşsa biraz suyla sıvı hale getirilebilir.
Soğuk olarak servis edilir.
|
Ayran Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141299
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
574 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Süzme yoğurdun içerisine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
İçine haşlanmış buğdayı, nohudu, bir çay kaşığı tuz ilavesi ile karıştırın.
Ayrı bir yerde zeytinyağı ile kuru naneyi karıştırıp sos haline getirin ve çorbanızın üzerine gezdirerek servis edin.
|
Ayran Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141298
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
733 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram aşurelik buğday
1 litre ayran
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Aşurelik buğdayları akşamdan, üzerine bir parmak çıkacak kadar soğuk suya koyun. Ertesi gün iki su bardağı su ile tencerede veya düdüklü tencerede orta ısıdaki ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra da soğumaya bırakın.
Soğuyunca kısık ateş üzerine alın ve ayranı yavaş yavaş içine ekleyin. Karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın.
Diğer tarafta tavada sıvı yağ ile pul biberi ve nane 2-3 dakika kadar pişirin. Naneli ve pul biberli karışımı çorbaya ilave edin, tuzu ekleyin.
|
Ayran Çorbası |
|
barış savar
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc137812
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2018
722 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut veya kuru fasulye (aksamdan ıslatılır)
2 kg yoğurt
Toz nane
Tuz
Buğday ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra üzerini asacak kilde su dolu tencerede aksamdan bir kaç taşım pişirilir. Kapağı kapatılır. Sabaha kadar açılması sağlanır.
Diğer tarafta fasulyeler de ayrıca haşlanarak pişmiş olan buğdaya ilave edilir. Eğer buğdaylar pişmemiş ise yeterince yeniden suyunu çekene kadar kaynatılarak iyice pişmesi sağlanır, soğutulur.
Sonra içine yoğurt, tuz ve nane katılarak karıştırılır. Kıvamı çok koyu ise su ile inceltilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Not: Pilavların yanında güzel bir katık olduğu gibi, yaz aylarında tek başına yenilebilecek serinletici soğuk bir çorbadır.
|
Ayranlı Çorba |
|
dört
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132205
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2018
1,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak şehriye
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
1/2 yağ
2 yemek kaşığı un
500 ml ayran
500 ml yoğurt
500 ml su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 margarini yağını soğan şehriye iyice pembeleşimceye kadar kavrulaçak.
Su ve nane eklenecek şehriye pişene kadar kaynayacak.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte ayran yoğurt yumurta un karşıtırılarak içine eklenecek tümü kaynayana kadar karıştırılacak.
|
Ayran Çorbası |
|
fanfan
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128582
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017
1,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
½ su bardağı aşurelik bulgur
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
50 gram tereyağ
1 demet taze soğanın yeşil kısmı
1 demet dereotu
1 demet taze nane
Tuz
Karabiber
1. Aşurelik buğdayı yıkayıp ayıklayın, yumuşayıncaya kadar suda haşlayın.
2. Başka bir tencerede yoğurdu, suyu ve unu ekleyip aynı yönde karıştırarak kaynatın.
3. Kaynayan ayrana aşurelik buğdayı ilave edin.
4. İnce doğranmış yeşillikleri bir tavada tereyağıyla kavurup kaynayan çorbanın üzerine dökün.
5. Tuz ve karabiberini en son ekleyip servis yapın (aksi halde çorba kesilebilir).
|
Ayranlı Çorba |
|
A. Adnan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc112804
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2015
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut veya kuru fasulye(aksamdan ıslatılır)
2 kg yoğurt
Toz nane,
tuz
Buğday ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra üzerini aşacak şekilde su dolu tencerede aksamdan bir kaç taşım pişirilir. Kapağı kapatılır. Sabaha kadar açılması sağlanır. Diğer tarafta fasulyeler de ayrıca haşlanarak pişmiş olan buğdaya ilave edilir. Eğer buğdaylar pişmemiş ise yeterince yeniden suyunu çekene kadar kaynatılarak iyice pişmesi sağlanır, soğutulur. Sonra içine yoğurt, tuz ve nane katılarak karıştırılır. Kıvamı çok koyu ise su ile inceltilir. Soğuk olarak servis yapılır. Pilavların yanında güzel bir katık olduğu gibi, yaz aylarında tek başına yenilebilecek serinletici soğuk bir çorbadır.
|
Ayran Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105271
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2015
2,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su Bardağı bugday
1/2 Su Bardağı nohut
1 kg yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tutam nane
2 su bardağı su
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı margarin
Birgün önceden nohut ve buğdayı ıslatın.Islattığınız nohut ve aşurelik buğdayı yumusayana kadar kaynatıp süzün. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdu iyice çırpın.Haşladığınız nohut ve buğdaya ekleyip kaynatın. Suyunu ekleyip çorbanın kıvamını ayarlayın. Margarinle kızdırdığınız naneyi üzerinde gezdirip soğuk olarak servis edin.
|
Ayran Çorbası |
|
sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc69225
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bagdatbaharat.com.tr
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı Bağdat Nane
1 çay kaşığı Bağdat Tuz Mix
6 su bardağı su
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken Bağdat Tuz Mix ve Bağdat Nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.
|
Ayran çorbası (Soğuk çorba) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35164
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2009
3,803 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 yemek kaşığı kuru nane
4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1/4 demet taze nane yaprağı
2 su bardağı su
Akşamdan ıslatılan buğday ve nohutlar, yıkanıp tencereye alınır. Üzerine geçecek şekilde su konulup kaynamaya bırakılır. Üzerinde biriken köpüğü alınarak pişene kadar ocakta tutulur. Nohut ve buğday pişmeye yakın, tuz ve kuru nane ilave edilerek karıştırılır. Suyunu çekince soğumaya alınır. Yoğurt suyla çırpılır, pişirilen nohut ve buğdaya karıştırılır. Üzerine taze nane yaprağı ve zeytinyağı gezdirilip soğuk olarak servis edilir.
|
Ayran Çorbası |
|
bekir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23003
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Gazete
Malzemeler:
1 Su bardağı yarma
1 Su bardağı nohut (kabukları ayıklanmış)
1 Kilo yoğurt
Nane
Tuz
Yarma ve nohut ayrı ayrı haşlanır. Soğuduktan sonra yoğurt sulandırılarak ayran haline getirilir. Malzemeler içine karıştırılır, tuzu eklenir. Üzerine nane eklenir. Serin serin yenir.
|
Ayran Çorbası |
|
leylicik
Aşçı
Kayıt: 31.12.2007
Mesajlar: 15
|
Kısa URL: https://ml.md/lc20342
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
1.5 Kilo yoğurt
Kuru nane, tuz, pulbiber
2 Su bardağı su
Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın.
Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın.
Yoğurdu çırpma teli ile çırpın.
Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın.
Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayran çorbası |
|
AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16992
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
2,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı kuru nane
4 su bardağı yoğurt,
6 su bardağı su,
tuz
Dövme ve nohutu yıkayıp 2-3 saat suda bekletin. Tencereye alıp 4 su bardağı su ilave ederek karıştırmadan kaynatın.
Kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken nane ve tuzu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz dövmeye karıştırarak ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayran Çorbası |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5738
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006
3,317 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aşurelik bulgur 1/2 su bardağı
Su 7 su bardağı
Un 1,5 çorba kaşığı
Yoğurt 2 su bardağı
Taze soğanın yeşil kısmı 1 demet
Kişniş (aş oyu) 1-2 sap
Dereotu 1 demet
Tereyağı 50 gr.
Aşurelik buğdayı yıkayın, ayıklayın ve 7 su bardağı suda, orta hararetteki ateşte, 1 saat pişirin.1,5 çorba kaşığı unu az suyla ezin ve haşladığınız buğdaylı suya ekleyin. 2 su bardağı yoğurdu, 1,5 su bardağı su ile robotta karıştırın, tuz ekleyin, çorbaya karıştırın. Karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin ve ocaktan alın çünkü çorba kaynarsa kesilebilir. 50 gr. tereyağında, ince ince doğranmış soğanın yeşil kısımları ve dereotunu hafifçe kavurup çorbanın üzerine dökün. Kişniş otunu kullananlar için dereotu gerekmez. Kişniş çorbaya ayrı bir tat verir.
ML® Soğuk Çorba için tıklayın
ML® Naneli Ayran (görsel)
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayranlı Çorba |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc4182
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
4,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi asurelik bugday
1 çay bardagi nohut
6 su bardagi su
1 çorba ka sigi kuru nane
4 su bardagi yoğurt
tuz
Ön hazirlik olarak aksamdan nohutu islatin. Asurelik bugdayi da yikayip, bir tasim kaynatin. Suyunu süzerek bekletin. Ertesi sabah tencereye no hut ve bugdayi koyup suyunu ilave ederek kisik ateste pisirin. Pisen nohutla bugdayi sogumaya birakin. Ayri bir kapta yogurdu bir miktar sulandirin. Pisirdiginiz malzemeyi tuz ve kuru naneyi de ilave edip, son olarak yogurdu katin. Çorbayi, istediginiz koyulukta, soguk olarak servis yapin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayran Çorbası |
|
umrank
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc895
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006
4,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.
Fotoğraf "ahmet abi" tarafından gönderildi. 03.08.2015
|
|