|
Ayran Çorbası |
|
umrank
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc895
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006
4,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.
Fotoğraf "ahmet abi" tarafından gönderildi. 03.08.2015
|
Ayranlı Çorba |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc4182
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
3,976 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi asurelik bugday
1 çay bardagi nohut
6 su bardagi su
1 çorba ka sigi kuru nane
4 su bardagi yoğurt
tuz
Ön hazirlik olarak aksamdan nohutu islatin. Asurelik bugdayi da yikayip, bir tasim kaynatin. Suyunu süzerek bekletin. Ertesi sabah tencereye no hut ve bugdayi koyup suyunu ilave ederek kisik ateste pisirin. Pisen nohutla bugdayi sogumaya birakin. Ayri bir kapta yogurdu bir miktar sulandirin. Pisirdiginiz malzemeyi tuz ve kuru naneyi de ilave edip, son olarak yogurdu katin. Çorbayi, istediginiz koyulukta, soguk olarak servis yapin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayran Çorbası |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5738
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006
3,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aşurelik bulgur 1/2 su bardağı
Su 7 su bardağı
Un 1,5 çorba kaşığı
Yoğurt 2 su bardağı
Taze soğanın yeşil kısmı 1 demet
Kişniş (aş oyu) 1-2 sap
Dereotu 1 demet
Tereyağı 50 gr.
Aşurelik buğdayı yıkayın, ayıklayın ve 7 su bardağı suda, orta hararetteki ateşte, 1 saat pişirin.1,5 çorba kaşığı unu az suyla ezin ve haşladığınız buğdaylı suya ekleyin. 2 su bardağı yoğurdu, 1,5 su bardağı su ile robotta karıştırın, tuz ekleyin, çorbaya karıştırın. Karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin ve ocaktan alın çünkü çorba kaynarsa kesilebilir. 50 gr. tereyağında, ince ince doğranmış soğanın yeşil kısımları ve dereotunu hafifçe kavurup çorbanın üzerine dökün. Kişniş otunu kullananlar için dereotu gerekmez. Kişniş çorbaya ayrı bir tat verir.
ML® Soğuk Çorba için tıklayın
ML® Naneli Ayran (görsel)
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayran çorbası |
|
AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16992
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı kuru nane
4 su bardağı yoğurt,
6 su bardağı su,
tuz
Dövme ve nohutu yıkayıp 2-3 saat suda bekletin. Tencereye alıp 4 su bardağı su ilave ederek karıştırmadan kaynatın.
Kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken nane ve tuzu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz dövmeye karıştırarak ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayran Çorbası |
|
leylicik
Aşçı
Kayıt: 31.12.2007
Mesajlar: 15
|
Kısa URL: https://ml.md/lc20342
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
1.5 Kilo yoğurt
Kuru nane, tuz, pulbiber
2 Su bardağı su
Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın.
Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın.
Yoğurdu çırpma teli ile çırpın.
Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın.
Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 26.10.2021
|
Ayran Çorbası |
|
fanfan
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128582
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017
1,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
½ su bardağı aşurelik bulgur
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
50 gram tereyağ
1 demet taze soğanın yeşil kısmı
1 demet dereotu
1 demet taze nane
Tuz
Karabiber
1. Aşurelik buğdayı yıkayıp ayıklayın, yumuşayıncaya kadar suda haşlayın.
2. Başka bir tencerede yoğurdu, suyu ve unu ekleyip aynı yönde karıştırarak kaynatın.
3. Kaynayan ayrana aşurelik buğdayı ilave edin.
4. İnce doğranmış yeşillikleri bir tavada tereyağıyla kavurup kaynayan çorbanın üzerine dökün.
5. Tuz ve karabiberini en son ekleyip servis yapın (aksi halde çorba kesilebilir).
|
Ayran Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141298
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
710 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram aşurelik buğday
1 litre ayran
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Aşurelik buğdayları akşamdan, üzerine bir parmak çıkacak kadar soğuk suya koyun. Ertesi gün iki su bardağı su ile tencerede veya düdüklü tencerede orta ısıdaki ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra da soğumaya bırakın.
Soğuyunca kısık ateş üzerine alın ve ayranı yavaş yavaş içine ekleyin. Karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın.
Diğer tarafta tavada sıvı yağ ile pul biberi ve nane 2-3 dakika kadar pişirin. Naneli ve pul biberli karışımı çorbaya ilave edin, tuzu ekleyin.
|
Ayran Çorbası |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc141299
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2019
556 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Süzme yoğurdun içerisine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
İçine haşlanmış buğdayı, nohudu, bir çay kaşığı tuz ilavesi ile karıştırın.
Ayrı bir yerde zeytinyağı ile kuru naneyi karıştırıp sos haline getirin ve çorbanızın üzerine gezdirerek servis edin.
|
Ayran Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145554
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
532 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
2 bardak pilavlık bulgur
Tuz
Yarpuz (yabani nane) veya taze nane
3 bardak yoğurt
2 bardak pilavlık bulgur, 2 bardak suyla haşlanır, tuz ilave edilir.
Pişen bulgur demlenerek soğumaya bırakılır.
Taze nane ya da yarpuz yıkanır, incecik kıyılır.
Yoğurt iyice çırpılır.
Bu malzemeler soğuyan bulgurla karıştırılır.
Yoğurt koyu olmuşsa biraz suyla sıvı hale getirilebilir.
Soğuk olarak servis edilir.
|
Ayran Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172312
Gönderme Tarihi: 27.May.2023
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı buğday (yarma)
1 su bardağı nohut
2,5 su bardağı yoğurt
1 adet kuru soğan
Kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Buğday ve nohudu tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurt ve unu bir kaseye alın. Üzerine su ekleyip karıştırın.
Nohut ve buğday yumuşayınca yoğurtlu karışıma 1 kepçe sıcak su ilave edip karıştırın.
Daha sonra yoğurdu sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.
Tuzu da ilave edip karıştırarak pişirin.
Tereyağını tavada eritin. İnce ince doğranmış kuru soğanı da ekleyip kavurun. Üzerine kuru nane ilave edin karıştırın.
Tereyağlı naneli karışımı da çorbaya ekleyik karıştırın ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
|
Ayran Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173477
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yarma (buğday)
1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
1 çay bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
Karıştırılmış 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Yarma, buğday ve kuru fasulyeyi bol su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyun bir kısmı pişirme sırasında buharlaşacağı için suyu baştan bol koymak önem taşıyor.
Bakliyatlar pişince yoğurt, un, su karışımını önce sıcak çorbadan ekleyip yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.
Tuzu da eklemeyi unutmayın.
Karıştırarak pişirmeye devam edin, kıvamı eğer çok koyu olduysa su eklenebilir.
Ayrı bir kapta soğanı tereyağı ile kavurun. İçine kuru nane ekleyip yanmasına izin vermeden çorbaya ekleyin.
Karıştırıp bir taşım kaynatınca çorba hazır olacaktır.
Eğer istenirse bahar aylarında doğadan toplanan kuzukulağı, pazı, semizotu gibi pek çok yabani ot ince doğranarak bu çorbaya yeşillik olarak eklenebilir.
|
Ayran Aşı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177900
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
152 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülseren Altınışık
1,5 kg yoğurt
2 su bardağı buğday yarması
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Yarma akşamdan ıslatılır. Nohut da ayrı bir kapta akşamdan ıslatılır.
Yemek hazırlamadan önce nohut 15 dakika haşlanır.
Yarma güzelce yıkanır.
Yoğurt tencereye alınarak içine yumurta kırılır, çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi gerekmektedir.
Daha sonra içine yarma ve nohut eklenir, 1,5 lt ılık su ile tuz konur, kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
Ayrı bir tavada tereyağı ile nane kavrulur, üzerine ilave edilir, servise hazır hale getirilir.
|
|