Kısa URL: https://ml.md/lc40077
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2009
3,971 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo ayran
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış yarma
1 tutam dargun veya aşotu
4 kaşık un
Tuz
Derin bir tencereye haşlanmış mısır ve yarmaları koyun, 4 su bardağı su koyun kaynatın,4 kaşık unu mikser veya elde çırpın,tencereye ilave ederek kaynatın,ayranı dökün karıştırın kaynamadan ateşten indirin. Dargın veya aşotu dökerek servis yapın. Arzu ederseniz içine sade kıymadan küçük nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc54281
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2010
2,989 defa indirildi / yazdırıldı
Yoğurt çırpılır ve su eklenerek ayran haline getirilir. daha sonra denler haşlanır. Hazırlanan ayrana biraz un katılır. Ayran biraz haşlanan denlerle karıştırılarak orta ateşte olmak üzere ocağa konulur. Bu karışıma hazırlanan ufak köfteler eklenir ve karışım kaynamaya çıkıncaya kadar yavaş yavaş karıştırılır. Karışım Kaynamaya çıktıktan sonra bir müddet daha kaynatılır. Daha sonra tereyağı aş otu ve diğer istenen baharatların karışımından olşan anık karışıma katılır bundan sonra ayran aşımız hazır hele gelir.
Haşlanmış gendime (yarma)
Ayran
Tereyağı
Haşlanmış mısır
Aş otu
Yumurta
Un
Tuz
Ayran, yumurta ve un karıştırılıp iyice çırpılır. Üzerine dört su bardağı su eklenir. İçine haşlanmış mısır ve gendimeler konulur. Kaynamaya bırakılır, kaynadıktan sonra tuz ve aş otu eklenir. Eritilmiş tereyağı üzerine dökülerek servis yapılır. Bazı yerlerde çorba piştikten sonra kavrulmuş kıyma veya minik köfte toplarının yapılıp çorbaya katıldığı da görülür.