Milli Eğitim Bakanlığı
6 adet orta boy ayva
250 gram orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
Bir tutam tuz, kırmızıbiber
1 çay bardağı üzüm pekmezi
½ yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
Ayvalar yıkanır alt ve üstünden biraz kesilerek alt kısmından içi oyulur.
Diğer tarafta kıyma ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, ½ kaşık salça, tuz, kırmızıbiber karıştırılır; ayvaların içine doldurulur.
Tencereye dizilir, üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ, pekmez, bir yemek kaşığı şeker katılır.
Yemeğin tamamını aşacak şekilde su ilave edilir.
Orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
|