Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçeller Marmelatlar > Ayva Marmeladı (19 adet - 751,081 defa bakıldı)

Ayva Marmeladı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Marmeladı

alperA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2005
Mesajlar: 2840
Şehir: Kavaklıdere/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc735
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2005
3,199 defa indirildi / yazdırıldı




Ayvaların tüylerini iyice temizledikten sonra bol suda yıkayın, keskim bir bıçakla dilimleyip, çekirdek yataklarını çıkartın, kapaklı bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra kevgirden geçirin, toplam bir kg. elde dilmiş ayva ezmesine 1 kilo şeker katarak başka bir tencerede ateş üzerinde karıştırın, pişmenin sonlarına doğru 1 limon suyunu katın, isterseniz biraz vanilya da katabilirsiniz.


Ayva Marmeladı

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1691
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006
3,113 defa indirildi / yazdırıldı




1.200 gr ayva
600 gr toz şeker
Karanfil

Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.


Ayva Marmeladı

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc21348
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008
2,921 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ayva
3,5- 4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

Ayvalar yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır. Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir. Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu konur. Bir süre daha pişirilir.


ML® Sakızlı Ayva Tatlısı için tıklayın


Ayva Marmeletı

cemre02
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Adıyaman
Kısa URL: https://ml.md/lc22229
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008
3,706 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet ayva
2 su bardağı toz şeker
1 limon suyu
3-4 parça karanfil

Ayvalar soyulur ve rendelenir. Bir tencereye aktarılır, üzerine şeker ve karanfil eklenir karıştırılır. Orta ateşe oturtulur. Ara sıra karıştırarak 1 saat kaynatılır. Sonra limon suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır. İçindeki karanfiller alınır, atılır. Tencerede soğutulur, kavanoza doldurulur.


ML® Kızılcık Marmelatı için tıklayın

ML® Kızılcık Marmelatı (görsel)


Ayva Marmelatı

elmasiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Karatay/Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc22317
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2008
2,783 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ayva
3,5 su bardağı şeker
1 limon

Ayvayı yıkayıp dörde bölerek çekirdek yatağını çıkartınız. 2 su bardağı kaynar su ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Süzgeçten ezerek başka bir kaba geçiriniz. Tekrar tenceresine koyup suyunu ve şekerini ilâve ediniz.
Limon suyunu katıp hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak koyulaşmasını sağlayınız. Sıcakken kuru ve ılık kavanozlara boşaltınız. Soğuyunca kapaklarını sıkıca örterek serin bir yerde bekletiniz.


Ayva Marmelatı

aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc23205
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2008
2,937 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ayva
1 kg. toz şeker

Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalar halinde kesin. Bir tencereye ayvaların üzerini örtecek kadar su doldurun. Ayvalar yumuşayıncaya kadar tencereyi ocakta tutun. Yumuşadıktan sonra suyunu süzüp, ayvaları bir kevgirden geçirin. Püre haline gelen ayvaları bir tencereye koyun. Şekeri yavaş yavaş yedirerek tencereye ilave edin. Devamlı karıştırmak suretiyle kısık ateşte 20 dakika kadar ayvaları pişirin. Ilınınca kavanozlara doldurun. Kapaklarım sıkıca kapayın.


Ayva Marmelatı

kumbara
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc24011
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
2,832 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva
1 limon
1 kg şeker

Ayvaları yıkayınız. Kabuklarını soyup dörde bölüp çekirdeklerini temizleyiniz. Tencereye koyup, bir su bardağı su koyup, yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Ateşten alıp elek veya süzgeçten geçiriniz. Tencereye, geçirmiş olduğunuz ayvaları, şekeri de ilave ederek kaynamaya bırakınız. Ara sıra karıştırarak kıvamı gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Limon suyunu da ilave edip ateşten alınız.


Ayva Marmeladı

altın elma
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc40184
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2009
2,958 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva
1/2 limon
1 kg tozşeker

Ayvalar, birkaç parçaya bölünür. Kabukları soyulur, çekirdekler yatağıyla birlikte çıkarılır ve kararmamaları için soğuk suya atılır. Sonra, sudan alınıp bir tencereye konulur, 3 - 4 bardak su ilâve edip ateşe konur. Ayvalar yumuşayınca süzgeçten geçirilir, şeker ilâve edilip, boza kıvamına gelince limon suyu konur, 4 - 5 dakika daha ateşte tutulur. Ateşten alındıktan sonra sıcak olarak kavanozlara konulur. Marmelât soğuduktan sonra kavanozların kapakları örtülür.


Ayva Marmeladı

hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc54939
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
2,704 defa indirildi / yazdırıldı




Yarı ham 1,5 kilo ayvayı bir bezle silerek tüylerini siliniz. Dört parçaya ayırıp çekirdek yataklarını çıkararak dilim dilim kesip soğuk suya atınız. Tamam olunca süzerek 2, 5 kilo soğuk su ile tatlı tenceresine koyup orta ateşte ara sıra delikli kepçe ile karıştırarak eze eze haşlayınız. Sonra bir büyük kâseye ayvalara basmayarak astardan geçiriniz. Süzülen suyu tekrar tencereye koyup 1 kilo şekerle orta ateşte pelte halini alıncaya dek çevirip kâselere boşaltınız. Soğuduktan sonra üzerlerine ince kâğıt çekip ağızlarını başka kâğıtlarla örterek havalı bir yere koyunuz.


Ayva Marmeladı

sihirli parmaklar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc58909
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2010
2,559 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ayva
1 kg. toz şeker

Küçük parçalar halinde, kesilip çekirdekleri çıkarılmış ayvaları bir tencereye koyup, üzerlerini örtecek kadar su doldurup tencereyi ateşe oturtun, ayvalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sonra suyunu süzüp, dar delikli süzgeçten geçirin Sonra bir tencereye koyup şeker ilave ederek orta ısılı ateşte durmadan karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Ilık kavanozlara doldurun.

Not: Marmelâtınızı uzun süre saklayacaksanız seker miktarını iyi ayarlamaya dikkat edin. Bunun en iyi usulü ayva püre halindeyken tartıp aynı ağırlıkta şeker koymaktır.


Ayva Marmeladı

Aleppo
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.05.2011
Mesajlar: 18
Şehir: Halep
Kısa URL: https://ml.md/lc63112
Gönderme Tarihi: 14.May.2011
2,363 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ayva
750 gram toz şeker
yarım limon

Ayvaları güzelce yıkayınız. Talaş kısımlarım çıkarıp, kabuklarını soyarak, dilimlere doğrayınız. Kararmaması için soğuk su içerisine atınız. Ayvaları bu şekilde hazırladıktan sonra, bir kere daha yıkayınız.
Bir tencere içerisine altı bardak su koyarak ateş üzerine oturtunuz. Hazırladığınız ayvaları içine atarak, yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Daha sonra, pişen ayvaları püre makinasından veya elekten geçiriniz Elde ettiğiniz ezmeye 750 gram toz şeker koyarak, ateşte karıştıra karıştıra kıvama gelinceye kadar kaynatınız. Yarım limon sıkıp, beş dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız. Kavanozlara boşaltıp, sıkıca kapatınız.


Ayva Marmeladı

seyrani
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2012
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc83451
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2012
1,918 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet büyük boy ayva (1 kg)
2 su bardağı su
1 kg tozşeker
2 adet çubuk tarçın
4-5 adet ayva çekirdeği
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı file badem

Ayvaların kabuğunu soyup rendeledikten sonra tarçın rengini alana dek oda ısısında bekletin. Bu süreç yaklaşık bir saat kadardır. Ayvaları iki bardak soğuk su ile birlikte tencereye aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika kaynatın. Şekerini, ayva çekirdeklerini ve kabuk tarçınları ekleyin. Tencerenin kapağını açık bırakarak yarım saat kaynamaya bırakın. Reçeli ocaktan indirmeye birkaç dakika kala limon suyunu ilave edin. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. File bademleri de içine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan oda ısısında soğumaya bırakın.


Ayva Marmeladı

Fevzii
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2013
Mesajlar: 67
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc88797
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013
2,115 defa indirildi / yazdırıldı




Yıkadığınız meyveleri iyice silin, soymayın, dörde bölün. İçinde soğuk su bulunan tencereye koyun, bu su meyveleri örtmelidir. Isıtıp, kaynatın. Ayva parçaları yumuşamaya başlayınca süzgeçten geçirin, tartın, pişme suyuna meyvelerin ağırlığı kadar şeker koyun, 1 saat kadar pişirin, koyulaşınca ocaktan indirin.


Ayva Marmeladı

Adnan Tez
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.11.2017
Mesajlar: 19
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc129958
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2017
1,054 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

500 gram ayva
500 gram şeker
1 su bardağı su
2-3 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu

Ayvaların kabukları soyulup rendelenir.
Ayva çekirdekleri ve karanfillerle beraber tencereye alınıp, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Ayvalar yumuşadığında şeker ilave edilir.
Kısım ateşte ara sıra karıştırılarak rengi değişip kıvam alana kadar pişirilir.
Arzu edilen kıvama geldiğide limon suyu ilave edilip altı kapatılır.
Sıcakken kavanoza konulup ağzı kapatılır.



Ayva Marmeladı

fato abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc142016
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2019
681 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram ayva
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı toz tarçın

Ayvaları güzelce yıkayın kabuklarını soyun ve daha kolay haşlanması için küçük küçük doğrayın.
Haşladığınız ayvaları blender’a alın ve püre haline getirin. Püreyi ocağa alın ve içine şekeri ve tarçını ekleyin. Şekerler eriyene kadar pişirin.



Ayva Marmelatı

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144063
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
632 defa indirildi / yazdırıldı




5 tane ayva
800 gram toz şeker
500 mililitre su
5 tane karanfil
1 tane çubuk tarçın

Ayvaları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini saklayın.
Dilimlenmiş ayvaları limonlu suda bekletin. Tencereye su ve şekeri koyun. Ayvaları tencereye rendeleyin. Tülbente sardığınız çekirdekleri tencereye atın. 10 dakika kaynamış olan karışımın altını kısıp karanfil ve çubuk tarçını ekleyin.
Kıvam koyulaşınca tarçın, çekirdekler ve karanfili alın. Son adım olarak limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.



Ayva Marmeladı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169509
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 kg rendelenmiş ayva
4 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Ayva rendesini bir tencereye alın.
Üzerine suyu ekleyin, tencere kapağı kapalı olarak 10 dakika kaynatın. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı ayvaların üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Metal kapaklı kavanozlara doldurun ters çevirin ve soğutun.



Ayva Marmeladı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179447
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2024
58 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg ayva
8,5 su bardağı şeker
6,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu

Ayvaları yıkayıp rendeleyelim tencereye koyup üzerine şekeri, suyu ilave edip ocağa alalım kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırın ki dip tutmasın rengi koyulaşıp kıvam aldıktan sonra limon tuzunu ekleyin 10 dakika da böyle kaynatıp ocaktan alın ben 1,5 saate yakın kaynattım tabi ayvanın cinsine göre değişir siz ona göre ayarlayın.
Piş en marmeladı sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatıp ters çevirin böyle 7- 8 saat bekletin vakumlansın daha sonra kaldırabilirsiniz.


Ayva Marmeladı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180567
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2024
33 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva ezmesi
800-1000 gr Geker
1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu

Önce ayvaların tüyleri bir bezle veya bir çuval parçası ile oğularak temizlenir.
Sonra bol su ile yıkanır. Keskin bir bıçakla dörde bölünür.
Çekirdek evleri çıkarılır ve dilimlenir.
Ayvalar kapaklı bir tencereye konularak 1 kg ayva için 1.5 bardak su içinde kaynatılarak ayvaların yumuşaması temin edilir.
Yumuşayan ayvalar kevgirden geçirilerek ezmesi yapılır.
Ezme pişirme tenceresine konur. Tencere kuvvetli ateşte ısıtılmaya başlanır. Şeker ısınan ezmeye parti parti konur.
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir.
Sıcakken temiz ve kuru kaplara doldurulur.






Ayva Marmeladı Tarifleri Reçeller Marmelatlar



(19 adet Ayva Marmeladı 751,081 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort