Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Profiterol Tarifleri > Ayvalı Turta (6 adet - 240,665 defa bakıldı)

Ayvalı Turta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayvalı Turta

Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc3952
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
3,256 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
6 yemek kasigi toz seker
7 yemek kasigi tepeleme un
125 gr margarin
Yarim limon suyu
Yarim limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva

Yumurtalar ile toz sekeri köpürünceye kadar çirpin. Margarini eritip sogutun.
Unu eleyin. Limon suyu, limon kabugu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katip karistirin.
Yaglanmis, unlanmis turta kalibina dökün. Ayvalari soyup ince dilimleyin.
Turtanin üzerine dizin. Bali üzerine gezdirin. 180 derecede isitilmis firinda 30-35 dakika pisirin.
Süsleyip servise sunun.


Ayvalı Turta

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74474
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012
2,713 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1/2 kilo un
50 gram tozşeker
10 gram tuz
250 gram tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı su
Üzeri için:
3 adet ayva
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Kreması için:
5 adet yumurta sarısı
1/2 çay kasığı vanilya
125 gram tozşeker
30 gram nişasta
30 gram un
1/2 litre süt

Hamur malzemesini karıştırıp, iyice yoğurduktan sonra 10-15 dakika dinlendirelim.
Hamuru iyice yağladığımız tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayalım.
Kabarmaması için birkaç yerinden çatalla deldiğimiz hamuru, fırında hafif renk alıncaya kadar pişirelim.
Yumurtayı, vanilyayı, tozşekeri, nişasta ve unu karıştırıp, ılık süte ilave ederek, çırpalım.
Orta ısılı ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğutalım.
Ayvaları soyup, elma dilimi gibi ince ince doğrayalım.
Üzerine 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Tartı fırından çıkarıp, üzerine hazırladığımız kremayı bir parmak kalınlığında yayalım.
Ayvaların suyunu süzüp, kremanın üzerine dizelim.
Tekrar fırına verip, ayvalar kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkınca soğutup, dilimleyerek servis yapalım.


Ayvalı Turta

Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64419
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,670 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
3 adet ayva
1 çay bardağı su
2 adet karanfil
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
8 adet iri kıyılmış ceviz

Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup iki dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.


Fotoğraf "Hiç Kimse" tarafından gönderildi. 06.11.2014


Ayvalı Turta

kapıkulu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2012
Mesajlar: 31
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc83812
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2012
1,987 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3,5 su bardağı un
150 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
İçi için:
3 adet rendelenmiş ayva
1 adet yeşil rendelenmiş elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın

Öncelikle ayvaları ve elmayı rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup ayvaların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru kelepçeli bir kabın içine tabanına yayın. Ayvalı harcı da üzerine yerleştirin. Kalan hamuru şeritler halinde üzerine döşeyin. 200 derecedeki fır ında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın


Ayvalı Turta

ironii
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc103627
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2014
1,949 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3,5 su bardağı un
250 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
4 adet ayva
1 çay bardağı ceviz
6 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın, karanfil
1 çorba kaşığı nişasta

Öncelikle ayvaları rendeleyip bir kabın içine alın. Üzerine şeker, dövülmüş bir adet karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru iki parçaya ayırın ve bir hamuru tepsinin tabanına yayın. Ayvalı harcı da üzerine yerleştirip cevizleri de ekleyip iç harcını yerleştirmiş olun. Kalan hamuru da ince bir şekilde açıp üzerine döşeyin ya da tamamen ayvaları kapatacak şekilde yerleştirin nasıl isterseniz. Sonra 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.


Ayvalı Turta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176095
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2024
128 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Kurabiye Hamuru İçin:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı tereyağı (soğuk ve küp şeklinde kesilmiş)
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
Bir tutam tuz
Ayva Dolgusu İçin:
3 adet büyük ayva (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince dilimlenmiş)
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
Krema İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilin

Fırını 180°C derecede ısıtın.
Hamur için, un, tereyağı, toz şeker, yumurta ve tuzu birleştirip homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Ayva dilimleri için, ayvaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimlere kesin. Dilimlenmiş ayvaları büyük bir kaba alın, toz şeker, tarçın ve limon suyu ekleyin. Karışımı karıştırın ve ayvaların şekerle karışmasına izin verin.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve unlanmış bir yüzeyde açın. Tart kalıbına yerleştirin ve kenarları düzeltin.
Hamurun üzerine ayva dilimlerini düzenleyin.
Krema için, bir tencerede süt, krema, yumurta sarıları, toz şeker, un ve vanilini karıştırarak kısık ateşte pişirin. Karışım koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.
Hazırlanan kremayı, ayva dilimlerinin üzerine dökün.
Turta, önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Fırından çıkan turta soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.







Ayvalı Turta Tarifleri Profiterol Tarifleri



(6 adet Ayvalı Turta 240,665 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort