|
|
Babama Özel |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168264
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya için:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
1 paket Dr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları
Kaplama ve süsleme:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
40 g bitter çikolata
5 adet sade petit beurre bisküvi
10 adet badem-bütün
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yer fıstığı ezmesini ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız dolgunun yarısını yayın. 1 yemek kaşığı çikolata parçası serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı yayın, 1 yemek kaşığı çikolata parçası serpin ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın.
Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpıp pastayı kaplayın ve buzdolabına alın. Çikolatayı benmari yönteminde eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Pastayı buzdolabından alın ve yan kısımlarına çikolata ile babanızın sevdiği objeleri çizin. Pastayı tekrar buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Servisten önce pastanın üzerini öğütülmüş bisküvi, çikolata, çikolata parçaları, badem ve çikolata topları ile süsleyin.
|
Babam İçin |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168263
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı iri kırılmış tuzsuz yer fıstığı
Kaplama:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
25 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
2 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Süslemek için:
120 g bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su, sıvı yağ, un karışımı ve kakaoyu çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın.
Sütü çırpma kabına alın üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastacı kremasını krem şantiye ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız krem şantili karışımın yarısını pandispanyanın üzerine yayın ve fıstıkların yarısını üzerine serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve kalan kremayı yayın. Fıstıkları üzerine serpin ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzeri için 3 yemek kaşığı pasta kreması ayırın ve kalanı ile pastanın kenarlarını kaplayın. Kırmızı ve sarı jel renklendiricileri bir kapta karıştırarak turuncu rengi elde edin ve ayırdığınız pasta kremasına ekleyin. Mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Elde ettiğiniz ten rengi krema ile pastanın üzerini kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine bıyık, kaş ve saç çizin. Göz için çikolata parçası koyun ve servis yapın.
|
|
Babam İçin Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|