Kısa URL: https://ml.md/lc151688
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2020
527 defa indirildi / yazdırıldı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yaş maya
Yeteri kadar su
4 diş dövülmüş sarımsak
Yarım kg süzme yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
Un ve tuzu yoğurma kabına alın.
Mayayı 1 çay bardağı suda açın ve una ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Daha sonra bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişip, ılındıktan sonra ekmeğin kenar kısmı kalacak şekilde üst kısmını kesip, çıkarın.
Çıkardığınız üst kısmı bir kabın içinde ufak parçalara ayırın ve sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün.
3 çorba kaşığı tereyağını eritip, üzerine ekleyin ve tümünü karıştırıp, ekmeğin içine doldurun.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, pul biber serpin ve yoğurdu üzerine gezdirip, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc157764
Gönderme Tarihi: 18.May.2021
6,085 defa indirildi / yazdırıldı
5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
5 diş sarımsak
2 su bardağı su
1 kilo yoğurt
1 adet margarin
Babuko tarifi için önce hamuru hazırlayın ve mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra yuvarlak şekil verin ve ocakta sacın altına yerleştirerek pişirin.
Yoğurt ya da keşten yapılan ayranı ayrı bir kaba koyun tereyağını bir tavada eritin.
Buğday unundan yapılan ve kömbe diye bilinen büyük ekmeğin üzerindeki kızarmış kabuğu bıçakla daire şeklinde kesilerek çıkarın.
Kömbenin içini oyduğunuzda çıkardığınız iç lokmaları doğrayın. Kömbenin içerisine dökün.
Üzerine ayran ve ayranında üzerine eritilmiş tereyağını dökerek servise hazır hale getirin.