Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Bademli Güllaç (9 adet - 255,488 defa bakıldı)

Bademli Güllaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bademli Güllaç

tertemiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9293
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
2,778 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
10 yaprak güllaç
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı
gülsuyu
1 su bardağı badem
içi, 1 fincan antepfıstığı içi (dövülmüş)
süslemek için nar taneleri

Hazırlanışı:
Bademleri yumuşayıncaya kadar kaynar suda bekletin. Kabuklarını soyarak kurutun ve havanda dövün. Sütü kaynatın. Toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. Sütü tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını kenarlarından birer santim keserek teker teker tepsiye yatırın. Yaprakları, iyice yumuşamadan tepsiden alın. Güllaç yapraklarının 4 ucunu üst üste katlayın ve iki kat haline getirin. Ortasına dövülmüş badem serpin, bohça gibi kapatın. Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince güllaçların üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve şekerli süt dökün. Tabaktaki güllacın üzerine sık sık kaşıkla süt dökerek 30 dakika bekletin, servis yapın.


ML® Gül Güllaç için tıklayın


Bademli Güllaç

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc504
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2005
2,685 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
yarım kahve fincanı gülsuyu
3/4 su bardağı ince kıyılmış badem

Bademleri sıcak suya atarak bir kaç dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyup, bir kenara ayırın. Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, toz şekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince sütü soğumaya bırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte batırın, yumuşayan güllaçları sütten alıp, dört kenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi, yayın ve bohça şeklinde katlayın. Katlanan güllaçları ters çevirin, geniş servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kalan şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Soğuk ya da sıcak servis yapın. (Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir, bu yüzden ikram edene kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatınız.


ML® Güllaç Dolması için tıklayın
ML® Güllaç Dolması Videosu


Bademli Güllaç

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10719
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,636 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
10 güllaç yaprağı,
4 su bardağı süt,
2 su bardağı tozşeker,
1 kahve fincanı gülsuyu,
1 su bardağı badem içi,
1 fincan lohusa şekeri,
1 fincan antepfıstığı içi.

Yapılışı:
Bademler kaynar suya atılır. Kabukları yumuşayınca sudan çıkarılır, kabukları soyulur ve iyice kuruduktan sonra makinede çekilir veya havanda dövülür. Bir tencereye 4 su bardağı süt konur ve ateşe oturtulur. Süt kaynamaya başlayınca, 2 su bardağı tozşeker katılır ve karıştırılarak şeker eritilir. Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Süt soğuduktan sonra, bir tepsiye boşaltılır, güllaç yaprakları teker teker tepsiye yatırılır. Her güllaç yaprağı iyice yumuşamadan sütten alınır. Sütten çıkarılan güllaç yapraklarının dört ucu üste katlanır ve 2 kat haline getirilir. Ortasına dövülmüş badem konur ve güllaç bademin üzerine bohça gibi kapatılır. Her kapatılan güllaç, kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizilir. Güllaçların sarılmaları ve tabağa döşenmeleri bitince üstüne gülsuyu ile şekerli süt dökülür. Güllaçların sütü iyice çekmesi için, sık sık kaşıkla tabaktaki süt üzerine dökülerek 30 dakika kadar bekletilir. Güllaçların üzerine, dövülmüş antepfıstığı ile lohusaşekeri karışımından serpilerek servis yapılır.


ML® Güllaç Kızartması için tıklayın


BADEMLİ GÜLLAÇ

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10885
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,609 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
10 tane güllaç yaprağı
1000 gr. süt (4 bardak)
450 gr. toz şeker (2 bardak)
1/2 kahve fincanı gül suyu
150 gr. badem (3/4 bardak)
150 gr. antepfıstığı (3/4 bardak)

Yapılışı:
Bir kab içine, ölçülere göre iç badem ve su konularak 5 - 6 dakika harlı ateşte kaynatılır; sonra tencere ateşten indirilerek suyu ılındırılır. Bademlerin iç kabukları ayıklanır ve et makinesinde çekilerek bir tarafa bırakılır. Süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırmak suretiyle iyice eritilir. Süt soğuvunca yuvarlak büyük bir tepsiye boşaltılır. Bunun içine güllâç yaoraklan teker teker batmlır ve her yaprak yumuşayıncaya kadar sütün içinde bırakılır. Sonra sütten çıkarılan yapraklar ikiye katlanır, ortasına çekilen bademler konulur ve güllâç yapraklarının kenarları bohça katlar gibi bademlerin üstüne gelecek biçimde katlanır ve bademler görülmez olacak şekilde kapatılır. Yahut dolma gibi sarılır. Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek şekilde büyük bir tabağa döşenir. Sonra bunların üzerine gülsuyu ile tepsideki arta kalan şekerli süt dökülür ve güllâçların sütü iyice çekmesi için yarım saat bekletilir. Üzerine iç kabukları ayıklanıp, makinede çekilmiş antepfıstığı serpildikten sonra servis yapılır.


BADEMLİ GÜLLAÇ

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8930
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
2,479 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Yarım kahve fincanı gülsuyu
3/4 su bardağı iri kıyılmış badem (sıcak suda bekletip kabukları soyulmuş)

Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Ocaktan alıp, tozşekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince, sütü soğumaya bmırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte teker teker batırın. Yumuşayan güllaçları sütten alıp, dört kenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi yayın. Bohça biçiminde katlayın. Katladığınız güllaçları ters çevirip, geniş bir servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kana şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dilerseniz soğuk olarak servis yapın.
Aşçının Notu: Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir. Bu yüzden, ikrama kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatmanız gerekecektir.


ML® Güllaç için tıklayın


Bademli Güllaç

revan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc39074
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009
2,377 defa indirildi / yazdırıldı




10 tane güllaç yaprağı
4 bardak süt
2 bardak toz şeker
1/2 kahve fincanı gülsuyu
3/4 bardak iç badem
3/4 bardak antepfıstığı (üzerine)

Bir kaba ölçülere göre iç badem ve su konularak 5 - 6 dakika harlı ateşte kaynatılır; sonra tencere ateşten indirilerek suyu ılındırılır. Bademlerin iç kabukları ayıklanır ve et makinesinde çekilerek bir tarafa bırakılır, süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırılmak suretiyle/ iyice eritilir.
Süt soğuyunca yuvarlak büyük bir tepsiye boşaltılır. Bunun içine güllâç yaprakları teker teker batırılır ve her yaprak yumuşayıncaya kadar sütün içinde bırakılır. Sonra sütten çıkarılan yapraklar ikiye katlanır, ortasına çekilen bademler konulur ve güllâç yapraklarının kenarları bohça katlar gibi bademlerin üstüne gelecek biçimde katlanır ve bademler görülmez olacak şekilde kapatılır. Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek şekilde büyük bir tabağa döşenir. Sonra bunların üzerine gülsuyu ile tepsideki şekerli süt dökülür ve güllâçların sütü iyice çekmesi için yarım saat bekletilir. Üzerine iç kabukları ayıklanmıp, makineden çekilmiş antepfıstığı serpildikten sonra servis yapılır.


Bademli Güllaç

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115797
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016
1,689 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
10 adet güllaç yaprağı
500 gram şeker
100 gram file badem
1/2 adet Nar
25 gram toz fıstık
2 yemek kaşığı Gül Suyu

Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır.
Gül suyu süte ilave edilir.
Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek servis kabına konulup sütle ıslatılır.
Her katın arasına file badem serpilir.
Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür.
En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir.

Not: Süt mutlaka ılık olmalı. Sıcak olursa yapraklar erir. Soğuk olursa hem şeker erimez, hem de yapraklar zor yumuşar, bekleme süresi uzar. Eğer daha hızlı yapmak istiyorsanız. Sütün yarısını şeker ile karıştırıp kaynatın. Geri kalan sütü eklediğinizde soğuma işlemini çabuklaştırmış olursunuz.



Bademli Güllaç

dilaver can
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 01.07.2015
Mesajlar: 10
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc108958
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
1,502 defa indirildi / yazdırıldı




8 yaprak güllaç
1.5 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
2 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çiğ badem

Dövülmüş ceviz ve bademi karıştırın. Şeker ve sütü biraz ısıtın, içine gül suyunu ekleyin. Güllaç yapraklarını bu sütlü karışımla ıslatıp ikiye katlayın. İçlerine ceviz ve badem karışımından doldurup katlayın.


Bademli Güllaç

yeşil al
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc128520
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2017
1,027 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 lt süt
500 gr şeker
200 ml süt kreması
10 yaprak güllaç
200 gr çiğ badem
½ nar
Antepfıstığı

Tencerede ısıttığınız sütte şekeri eritin. Tamamen eridiğinden emin olduktan sonra, şekerli sütü derince bir tepsiye dökün, soğusun. Bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun, dövün. Tatlıyı servis yapacağınız kabı kararlaştırın; üç parmak derinliğinde ve yuvarlak olmasında fayda var. Güllaç yapraklarını birer birer alın, ılık sütlü karışıma daldırın, yumuşatın. Bu işlem birkaç dakika sürecektir; yaprakların zedelenmemesine dikkat edin. Yumuşayan yaprakları, servis tabağına, aralarına bademleri dökerek, üst üste yerleştirin. Kalan şekerli sütü, krema ile karıştırın, güllacın üzerine dökün. En az 4 saat demlensin. Nar taneleri ve dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyip sunun.







Bademli Güllaç Tarifleri Güllaç Tarifleri



(9 adet Bademli Güllaç 255,488 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort