|
|
Bademli Güllaç |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115797
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
10 adet güllaç yaprağı
500 gram şeker
100 gram file badem
1/2 adet Nar
25 gram toz fıstık
2 yemek kaşığı Gül Suyu
Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır.
Gül suyu süte ilave edilir.
Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek servis kabına konulup sütle ıslatılır.
Her katın arasına file badem serpilir.
Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür.
En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir.
Not: Süt mutlaka ılık olmalı. Sıcak olursa yapraklar erir. Soğuk olursa hem şeker erimez, hem de yapraklar zor yumuşar, bekleme süresi uzar. Eğer daha hızlı yapmak istiyorsanız. Sütün yarısını şeker ile karıştırıp kaynatın. Geri kalan sütü eklediğinizde soğuma işlemini çabuklaştırmış olursunuz.
|
Bademli Güllaç |
|
yeşil al
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128520
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2017
1,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 lt süt
500 gr şeker
200 ml süt kreması
10 yaprak güllaç
200 gr çiğ badem
½ nar
Antepfıstığı
Tencerede ısıttığınız sütte şekeri eritin. Tamamen eridiğinden emin olduktan sonra, şekerli sütü derince bir tepsiye dökün, soğusun. Bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun, dövün. Tatlıyı servis yapacağınız kabı kararlaştırın; üç parmak derinliğinde ve yuvarlak olmasında fayda var. Güllaç yapraklarını birer birer alın, ılık sütlü karışıma daldırın, yumuşatın. Bu işlem birkaç dakika sürecektir; yaprakların zedelenmemesine dikkat edin. Yumuşayan yaprakları, servis tabağına, aralarına bademleri dökerek, üst üste yerleştirin. Kalan şekerli sütü, krema ile karıştırın, güllacın üzerine dökün. En az 4 saat demlensin. Nar taneleri ve dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyip sunun.
|
|
Bademli Güllaç Tarifleri Şam Tatlısı Tarifleri
|
|