| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bademli İrmik Helvası | 
 
  | 
kızıl erik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2016 
Mesajlar: 21 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118309 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016 
1,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Tülay Geydirici
 
 
3 su bardağı ince irmik
 
350 gram margarin
 
2 su bardağı su
 
3 su bardağı süt
 
150 gram badem
 
 
Tencereye şeker ve suyu alarak kaynatılır. Ayrı bir tencerede süt kaynatılır,başka tencerede margarin eritilir kızdıktan sonra irmik ve öğütülmüş badem ekleyerek orta ateşte kavurulur. Ardından sıcak süt yavaş bir şekilde ilave edilir. Daha sonra kaynatılan su ve şeker karışımı ilave edilir. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar karıştırılır. Piştikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BADEMLİ İRMİK HELVASI Tarifleri Aside Tarifleri
 | 
 
 
 
 |