|
Bademli Keşkül |
|
barokk
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc140754
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2019
853 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1/3 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı file badem
Üzeri için:
Dilimlenmiş çilek
Dondurma
File badem
Süt ve tozşekeri tencereye alıp, kaynatın. Ayrı bir kapta nişastayı çok az suyla açıp, üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı, yavaş yavaş ve incecik akıtarak kaynayan süte ilave edin. 5 dakika sonra üzerine file bademi serpiştirin. Koyu muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın. Karışımı kuplara pay edip, soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında yarım saat dinlendirin. Üzerine dilimlenmiş çilek ve dondurma yerleştirin. File bademle süsleyip servis yapın.
|
Bademli Keşkül |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96529
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su bardağı sütle 200 gram toz şekeri tencerede kaynatın. 30 gram mısır nişastasını suyla ezin. 4 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilyayı ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş 50 gram bademi ilave edin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaselere paylaştırın. Üzerlerini bademle süsleyin. Servis yapın.
|
Bademli Keşkül |
|
yaralı yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17568
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram badem,
1 litre süt,
250 gram tozşeker,
1 su bardağı su,
100 gram pirinç unu
100 gram nişasta.
Süslemek için:
Rendelenmiş hindistancevizi ve dövülmüş badem
Önceden ısıttığınız bademlerin kabuklarını soyun. Sütü tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra havanda dövdüğünüz bademleri ekleyin. Şekeri ilave edin. Nişasta ve pirinç ununu suyla karıştırın. Kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Yaklaşık 25 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Koyulaşan keşkülü kaselere doldurun. Rendelenmiş hindistancevizi ve dövülmüş bademle süsleyerek, servis yapın.
ML® Keşkül-ü Fukara (görsel)
|
Bademli Keşkül |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc13191
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
200 gr toz şeker
100 gr nişasta
2 adet yumurta sarısı
Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş file badem
Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın.
2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.
ML® Keşkül-ü Fukara için tıklayın
|
BADEMLİ KEŞKÜL |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc1706
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.
ML® Keşkül için tıklayın
Fotoğraf "tıpatıp" tarafından gönderildi. 11.06.2019
|
|