Kısa URL: https://ml.md/lc1706
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc140754
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2019
853 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1/3 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı file badem
Üzeri için:
Dilimlenmiş çilek
Dondurma
File badem
Süt ve tozşekeri tencereye alıp, kaynatın. Ayrı bir kapta nişastayı çok az suyla açıp, üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı, yavaş yavaş ve incecik akıtarak kaynayan süte ilave edin. 5 dakika sonra üzerine file bademi serpiştirin. Koyu muhallebi kıvamı alana kadar karıştırın. Karışımı kuplara pay edip, soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında yarım saat dinlendirin. Üzerine dilimlenmiş çilek ve dondurma yerleştirin. File bademle süsleyip servis yapın.