Kısa URL: https://ml.md/lc61995
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2011
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru
200 gr (1+1/4 su bardağı) çekilmiş badem
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1/2 su bardağı bal
50 gr (1/3 su bardağı) kabuksuz bütün badem
50 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm
Krepleri krep tarifine uygun olarak pişirip sıcak olarak saklayınız.
Küçük bir tencerede çekilmiş badem, eritilmiş yağ ve balı karıştırıp orta ateşte 2 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tencereyi ateşten indiriniz.
Krepleri düz olarak yayıp herbirinin üstüne 2 çorba kaşığı badem ve bal harcından döşeyiniz. Her krepi, yaklaşık 6 kabuksuz bütün badem ve 1 tatlı kaşığı kuru üzümle süsleyerek servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc111157
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2015
1,286 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr margarin
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
Bir tutam tuz
Krep harçları:
Yarım su bardağı bal
200 gr çekilmiş badem
200 gr lor peyniri
1 Kahve fincanı kuru üzüm
1 Adet limon kabuğu rendesi
Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin. İkinci harç malzemelerini karıştırın. Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın. Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin. Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın. Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün. Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir. Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin. Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını üstüne şekil vererek servis yapın.