|
|
Bademli Krep |
|
teşhis
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111157
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2015
1,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
Bir tutam tuz
Krep harçları:
Yarım su bardağı bal
200 gr çekilmiş badem
200 gr lor peyniri
1 Kahve fincanı kuru üzüm
1 Adet limon kabuğu rendesi
Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin. İkinci harç malzemelerini karıştırın. Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın. Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin. Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın. Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün. Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir. Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin. Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını üstüne şekil vererek servis yapın.
|
|
Bademli Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|