Bademler sıcak suda bekleterek ince kabuklarının kolay soyulması sağlanır. Tavaya aktarılır yağsız olarak pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine 2 su bardağı şeker eklenir, kısık ateşte şekeri eriyene kadar pişirilir. Karışım yağlı kağıda dökülür, üzerine diğer yağlı kağıt kapatılır, inceletlamek için merdaneyle üzerinden geçirilir. Tam donunca, küçük parçalara kırılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc106538
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2015
1,590 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı badem
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı su
Bademler kaynar suda 5 dakika bekletildikten sonra çekerek ince kabukları çıkarılır. Bir tavaya şeker ve su bırakılır. Kısık ateşe yerleştirilir. Hiç karıştırmadan eriyip kahverengileşene kadar beklenir. En son hazırlanan bademler ilave edilir. Kısaca karıştırılır, mermer bir zemine dökülür, düzeltilir. Tamamemn donunca mermerden alınır. Elle kırılarak ikram kabına aktarılır.
250 g toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
250 g kabuksuz badem
Toz şeker ve limon suyunu bir sos tenceresine alın. Orta ateşte şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar kaynatın. Tereyağını ve bademleri ilave edip kısık ateşte tereyağı tamamen eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayın. Donması için 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Çıtırlaşan krokanı bıçakla irili ufaklı parçalara ayırıp tatlılarınızı süslemede kullanabilirsiniz.