|
Bademli Krokan |
|
Rabia Ana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc150093
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 g toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
250 g kabuksuz badem
Toz şeker ve limon suyunu bir sos tenceresine alın. Orta ateşte şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar kaynatın. Tereyağını ve bademleri ilave edip kısık ateşte tereyağı tamamen eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıt üzerine yayın. Donması için 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Çıtırlaşan krokanı bıçakla irili ufaklı parçalara ayırıp tatlılarınızı süslemede kullanabilirsiniz.
|
|