Kısa URL: https://ml.md/lc58672
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2010
2,874 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr pötübör bisküvi
125 gr tereyağı
1/2 çay bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ince çekilmiş badem içi
1 paket vanilya
Tereyağını eritip ocaktan alın ve derin bir kaba aktarın. Toz şeker, kakao ve oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı ilave edin. Vanilyayı ekleyip çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Diğer taraftan, bisküvileri neredeyse kuru fasülye tanesi büyüklüğünde kırıp karışıma katın. Çekilmiş badem içini de ekleyip elinizle ya da kaşıkla iyice karıştırın.
Büyük boy bir cam kasenin içini kestiğiniz buzdolabı poşetiyle ya da streç filmle kaplayın.
Hazırladığınız karışımı kaseye bastırarak yerleştirin. Buzdolabına koyup 4-5 saat bekletin.
Servis tabağına ters çevirip üzerindeki poşeti sıyırın. İsterseniz ılık hale gelince üzerine hazır çikolatalı sosla hazırladığınız süslemeyi yapın. Dilimleyerek servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc152990
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020
342 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram tatlı badem
4 çorba kaşığı margarin
25 gram tatlandırıcı
1 adet yumurta
50 gram kakao
1/4 çay bardağı yağsız süt
Yarım su bardağı ceviz
1 adet portakal
5 dilim tam buğday ekmeği
Üzeri için:
80 gram diyabetik çikolata
Yarım çay bardağı yağsız süt
Süslemek için:
Badem
Margarin ve tatlandırıcıyı tencereye alın. Üzerine yumurta ekleyin. Kakao ve süt ilave edip karıştırın. Çok kısık ateşte 3 dakika karıştırarak pişirin. Bademin yarısını rondodan geçirin. Margarinli karışımı ocaktan alıp, üzerine badem ekleyin. Kalan badem ve cevizi irice parçalayıp ilave edin. Rendelenmiş portakal kabuğu ve küp doğranıp, fırında kızartılmış ekmek ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde küçük kalıplara veya büyük bir kalıba yerleştirip buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı süt ekleyerek benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sos gezdirin. Bademle süsleyip servis yapın.