|
Baharatlı Kurabiye |
|
çitlenbik
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc19663
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007
4,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yaklaşık 45 adet
MALZEME;
250 g bal,
250 g esmer şeker,
150 g tereyağı,
100 g çekilmiş badem,
400 g un,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 tatlı kaşığı karışık kurabiye baharatı (kakule, karabiber, kişniş, anason, hindistancevizi),
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığı kakao,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı potas.
Garnitür:
Soyulmuş badem,
kiraz şekeri,
kabak ve ayçiçeği çekirdeği.
1. Balı, tereyağı ve şekeri bir tencerede ısıtın, ılınmaya bırakın.
2. Çekilmiş badem, un, tarçın, baharat, limon kabuğu, kakao ve yumurtayı karıştırın. Potası 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp ilave edin.
3. Bütün malzemeleri pürüzsüz hamur halinde yoğurun. Hamurun üstüne örtün, 4 saat süre ile buzdolabında soğutun.
4. Fırını 180 derecede ısıtın.
5. Hamuru azar azar unlu zemin üstünde açın, figürleri kesip süsleyin.
6. Figürleri kağıtlı bir tepsiye dizin, 18 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
ilker
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc18804
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2007
3,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
280 g un,
yarım paket kabartma tozu,
200 g seker,
2 yumurta,
5 yemek kasığı bal,
1 tatlı kasığı toz zencefil,
1 tatlı kasığı tarçın,
50 g kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi.
Üstü ve süs:
150 g pudra sekeri,
50 g yeşil ve kırmızı kiraz şekerlemesi.
Hamur: Malzemelerden pürüsüz hamur yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında kağıtlı bir tepsiye yayın. Fırını 175 derecede ısıtın, kurabiyeleri 20-25 dakika pişirin.
Üstü: Pudra şekerini bir miktar limon suyu ile karıştırın ve kesilmemiş kurabiyelerin üstüne yayın. Baklava şekilleri kesin, her şeklin ortasına kıyılmış kiraz şekerlemesi koyun.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9427
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta, 250 g margarin, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3,5 su bardağı elenmiş un, 1 poşet hamur kabartma Tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 20 dk. dinlendirin. 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Yumurta sarısı sürüp 175°C ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.
ML® Kekikli Kurabiye için tıklayın
|
Baharatlı Kurabiye |
|
Muhittin Çakar
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc16536
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
2,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
280 gr. un
200 gr. şeker
yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kaşık ucu toz kakule
50 gr. kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi
Malzemelerden hamur yapılır. Hamur yarım santim kalınlığında yağlı kağıdın üzerinde açılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkınca baklava şeklinde kesilir.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
Postmodern
Aşçı
Kayıt: 31.03.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49648
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler 15 adet:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1'er tatlı kaşığı haşhaş tohumu ve kuşüzümü
Ter çay kaşığı zencefil ve rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Susam
1 adet yumurta akı
Derin bir kasenin içinde tereyağı ve tozşekeri karıştırın. İçine limon kabuğu, haşhaş tohumu, kuşüzümü, zencefil, muskat, hindistancevizi ve süt ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletip, 1 parmak kalınlığında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın.
Not: Hamuru alüminyum folyo veya buzdolabı poşetiyle derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Çıkardığınızda şekil vermek için yumuşamasını beklemeniz gerekir.
|
BAHARATLI KURABİYE |
|
payidar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc20450
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2008
2,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
Hamur:
150 gr. bal,
100 gr. esmer şeker,
70 gr. tereyağı,
3 yemek kaşığı süt,
250 gr. un,
kabartma tozu,
1 fiske kakule,
karanfil tozu,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı kakao,
2 yumurta,
100 gr. ezilmiş badem,
250 gr. portakal konfitürü,
kağıt pasta kalıpları.
Garnitür:
Pudraşekeri,
50 gr. çikolata,
100 gr. portakal kabuğu şekerlemesi.
1. Balı şeker, tereyağı ve sütle ısıtın. Şeker tamamıyla erimiş olmalı. Soğumaya bırakın.
2. Unu, kabartma tozu, baharat ve kakao ile karıştırıp, ballı karışına katın, yumurtaları ilave edin, bademleri yedirin.
3. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru delikli bir torbaya doldurun ve kalıpların tabanına ve kenarlarına sıkın, içine bir kaşık çikolata koyun, üzerini kapatın.
4. Kurabiyeleri yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudraşekeri ekin. Şekerleme ile garnitür yapın.
|
BAHARATLI KURABİYE |
|
fiyaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc43007
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
2,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 su bardağı tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 bardak süt
2 çırpılmış yumurta
4,5 bardak un
1 komposto kaşığı kabartma tozu
2 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı toz karanfil
1 kahve kaşığı toz hindistancevizi
1 kahve kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı vanilya
1 su bardağı kıyılmış badem
1 su bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesi
Hazırlanışı:
Tereyağla toz şekeri bir kapta iyice çırpın. Sütle çırpılmış yumurtaları karıştırın. Üzüm, badem ve portakal kabuğu hariç kuru malzemeyi de ayrı kapta karıştırın. Şekerli yağa, bir un, bir yumurtalı süt olmak üzere malzemeyi katarken devamlı karıştırın. Nihayet üzüm, portakal kabuğu ve bademi de katın. Tepsileri iyice yağlayın. Malzemeyi çorba kaşığıyla alarak tepsiye dökün. Orta sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin.
Not: Bu kurabiyeler 48 saat dayanabilir.
|
BAHARATLI KURABİYE |
|
mesir
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94729
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
1,873 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 su bardağı sıvıyag
1,5 kaşık tozşeker
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta beyazı içine (sarısı üzerine )
Alabildiği kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurup küçük kurabiyeler yaptım, yumurta sarısı sürüp susam ektim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip kızarana kadar pişirdim.
|
Baharatlı Kurabiyeler |
|
amele
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc119322
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2016
1,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı(tepeleme) pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı(silme) tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabına alalım. Azar azar un ilavesiyle,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpelim. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
mavi turna
Aşçı
Kayıt: 29.09.2016
Mesajlar: 17 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc120019
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
1,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı tane haşhaş
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
200 gram margarin
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz. Avuç içerisinde parmaklarımızla sıkarak yoğuruyoruz. Üzerine 1yumurtayı kırıp tekrara karıştırıyoruz. Sonra toz fındığı, toz şekeri, tarcını, toz zencefili, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu, haşhaşı, susam ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Alabildiği kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkarıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç arasında yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Ilınınca servis yapıyoruz.
Not: Fırından aldıktan sonra isterseniz uç kısımlarını marmelata batırıp, sonra da üzerlerine hindistancevizi, yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160365
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2021
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1'er tatlı kaşığı haşhaş tohumu ve kuş üzümü
1'er çay kaşığı zencefil ve rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Susam
1 adet yumurta akı
Derin bir kasenin içinde tereyağı ve toz şekeri karıştırın. İçine limon kabuğu, haşhaş tohumu, kuş üzümü, zencefil, muskat, hindistancevizi ve süt ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletip, 1 parmak kalınlığında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın.
Not: Hamuru alüminyum folyo veya buzdolabı poşetiyle derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Çıkardığınızda şekil vermek için yumuşamasını beklemeniz gerekir.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168928
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 yumurta akı
Susam
Çörekotu
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıpları ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168927
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 yumurta
250 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yumurta, margarin, tuz, pul biber, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Fırın tepsisine sıralayıp yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Baharatlı Kurabiyeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168929
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
200 g margarin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı toz kişniş
1 tutam anason
1 yumurta
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağı hindistancevizi rendesi
Süslemek için:
50 g bitter çikolata
1 çay bardağı fındık kırığı
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarini mikserin çırpıcı uçlarıyla 2 dakika çırpın. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve baharatları ilave edip 2 dakika daha çırpın. Yumurtayı ekleyin ve yarım dakika daha çırpmaya devam edin. Unu ve hamur kabartma tozunu birlikte eleyin ve hamura azar azar ilave ederken mikserin devrini düşürün. En son olarak Hindistan cevizini ekleyin. 7 mm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 5 cm boyutlarında şeritler oluşturacak şekilde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemiyle eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın. Erittiğiniz çikolatayı içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin. Üzerlerine fındık kırığı serpin.
Çikolata donunca servis yapın.
|
|