|
Baharatlı Kurabiyeler |
|
amele
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc119322
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2016
1,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı(tepeleme) pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı(silme) tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabına alalım. Azar azar un ilavesiyle,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpelim. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160365
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2021
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1'er tatlı kaşığı haşhaş tohumu ve kuş üzümü
1'er çay kaşığı zencefil ve rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Susam
1 adet yumurta akı
Derin bir kasenin içinde tereyağı ve toz şekeri karıştırın. İçine limon kabuğu, haşhaş tohumu, kuş üzümü, zencefil, muskat, hindistancevizi ve süt ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletip, 1 parmak kalınlığında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın.
Not: Hamuru alüminyum folyo veya buzdolabı poşetiyle derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Çıkardığınızda şekil vermek için yumuşamasını beklemeniz gerekir.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168927
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 yumurta
250 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yumurta, margarin, tuz, pul biber, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Fırın tepsisine sıralayıp yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Baharatlı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168928
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 yumurta akı
Susam
Çörekotu
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıpları ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Baharatlı Kurabiyeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168929
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
200 g margarin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı toz kişniş
1 tutam anason
1 yumurta
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağı hindistancevizi rendesi
Süslemek için:
50 g bitter çikolata
1 çay bardağı fındık kırığı
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarini mikserin çırpıcı uçlarıyla 2 dakika çırpın. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve baharatları ilave edip 2 dakika daha çırpın. Yumurtayı ekleyin ve yarım dakika daha çırpmaya devam edin. Unu ve hamur kabartma tozunu birlikte eleyin ve hamura azar azar ilave ederken mikserin devrini düşürün. En son olarak Hindistan cevizini ekleyin. 7 mm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 5 cm boyutlarında şeritler oluşturacak şekilde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemiyle eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın. Erittiğiniz çikolatayı içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin. Üzerlerine fındık kırığı serpin.
Çikolata donunca servis yapın.
|
|