|
Baklalı Yaprak Sarması |
|
behiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2009
Mesajlar: 32 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36405
Gönderme Tarihi: 13.May.2009
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru bakla
Yarım su bardağı yarma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
100 gram margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
20-25 adet taze veya salamura asma yaprağı
200 gram pastırma
Kuru baklalar ve yarmayı bir gece önceden ıslatın. Baklalar şiştiğinde, boyuna iki parçaya bölerek kabuklarını soyun. Yarma, bakla, tuz, baharatlar, ince doğranmış soğan, salça, margarin, 1 çay bardağı soğuk suyu karıştırın. Taze asma yaprağı kullanıyorsanız sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Salamura kullanacaksanız soğuk suda bekletin ve bol su ile yıkayın. Hazırladığınız içten içten yaprağın içine koyun. Gevşekçe sarın. Tencereyi sıvı yağ ile yağlayın. 1 sıra pastırma dizin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Tekrar pastırma dizin. Sıcak su ilave edin. Dolmaların üzerine porselen bir tabak koyun. Kapağını kapatın. Suyunu çekip, baklalar yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte pişirin. Üzerine yağda eritilmiş kırmızı pulbiber ve salça dökerek servis yapın.
ML® Kuru Baklalı Yaprak Sarması için tıklayın
|
Baklalı Yaprak Sarması |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46471
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,667 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. taze iç bakla ya da 1 çay bardağı kuru bakla
250 gr. kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
250 gr. asma yaprağı
2 soğan
1-2 yeşil biber
2-3 domates
Kırmızı biber
Karabiber
Maydanoz
Dereotu
Etli dolma içi gibi hazırlayınız, pirinç yerine bulgur ve taze bakla içinin kabukları çıkarılıp ikiye doğranıp katılır. Eğer kuru bakla ile yapacaksanız, bakla akşamdan ıslatılıp kabukları çıkarılıp öyle konur. Diğer işlemler aynen asma yaprağı dolması gibidir.
|
Kuru Baklalı Sarma |
|
nurbebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2012
Mesajlar: 27 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71983
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012
2,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. kuru bakla
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 kg. yağlı kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
300 gr. asma yaprağı
Kaburga kemiği
Tuz
Karabiber
Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Her yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın.
|
Baklalı Yaprak Sarma |
|
usare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc81569
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg salamura yaprak
2,5 su bardağı iç bakla
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı ince bulgur
3 adet büyük boy soğan
1 kg salamura yaprak
1 kg koyun eti (tercihen sırt kısmı)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy domates
Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
Birkaç dal taze reyhan
Tuz
Sosu için:
1 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tuz, kırmızı pul biber
1 adet soğanı ve yeşillikleri çok ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyun. Çukur bir kabın içinde iç baklaları, doğranmış soğanları, domatesleri ve kıyılmış yeşillikleri karıştırın. Buğdayı, salçayı, tuzu ve ince bulguru ekleyip 15 dakika bekletin. Asma yapraklarının suyunu alın. Yaprakları tezgahın üzerine yayıp her birinin kenarına iç malzemeden yerleştirerek ister sarma şeklinde ister zarf şeklinde kapatın. Tencereye veya güvecin dibine, önce kibrit büyüklüğünde doğranmış etleri yerleştirin. Üzerine de sarmaları yerleştirin. Sosu için tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğanı kavurun. Kalan malzemeyi de ekleyip sos kıvamına gelene dek birkaç taşım kaynatın. Sarmaların üzerine bu karışımı dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 1,5 saat boyunca pişirin. İsteğe göre çırpılmış süzme yoğurt eşliğinde servis yapın.
|
İç Baklalı Yaprak Sarma |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96530
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 komposto kasesi iç bakla
1 kase pirinç
3 adet soğan
1 kahve fincanı yağ
3 dal taze nane
1/2 demet dereotu
250 gr. asma yaprağı
1 kesme şeker
1 adet limon suyu
Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, pirinci ve baklayı da ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Yaprakları kaynamış suya daldırıp çıkarın. Yapraklara harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu ekleyin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
|
Baklalı Sarma |
|
aysel engin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98345
Gönderme Tarihi: 18.May.2014
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru iç bakla
1 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
250 gr yağlı koyun kıyması
1 yemek kaşığı salça
Maydonoz
5 yemek kaşığı margarin
Yarım kg asma yaprağı
Tuz
Karabiber
Kuru baklaları akşamdan ılık suda ıslatın. Ertesi gün bıçakla ince doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayın. Maydonozu ince kıyın. Geniş bir kaseye kıymayı, bulguru, salçayı, maydonozu ve margarini koyup yoğurun. Tuz, karabiber ve baklaları ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edin. Asma yapraklarını yıkayıp baklalı içten birer tatlı kaşığı koyup sarın. Tencereye dizdikten sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Sarmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı, sonra ağır ateşte suyunu kontrol ederek pişirin.
|
Baklalı Yaprak Sarması |
|
gülyüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118811
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016
1,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aysu Gevrekçi
3 adet orta boy kuru soğan
1 büyük kase temizlenmiş bakla
1 büyük kase kırık yarma
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 adet yeşil soğan
1 avuç maydanoz
Pul biber
Karabiber
1 çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
Kuru bakla 1 gece önceden ıslatılır. Islatmış olduğunuz ve bir gece beklettiğiniz baklanın kabuklarını soyduktan sonra baklaları ikiye bölünüz. Etleri tencerenin dibine dizilir. İç malzemeler harmanlanıp yaprağa sarıldıktan sonra kemikli etin üzerine dizilir. Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilavesi yapılıp, ağzı kapatılıp pişmeye bırakılır. Dolmaların pişmesine az bir vakit kala tava içine alınan sıvı yağı ve ince doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ilavesi ile karıştırılır. Hazırladığımız salçalı sosu pişen dolmanın üstüne dökülür.
|
Baklalı Yaprak Sarması |
|
balkon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119828
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2016
1,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kaburga et
500 gram salamura asma yaprağı
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kuru bakla
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı yağ
Kuru bakla 1 gün önceden ıslatılır ve ertesi gün kabukları soyulup ince doğranır (çok ince değil,bir baklayı 2 veya 3 e bölmeniz yeterli)
Kemikli et tencerenin dibine dizilir.
Diğer malzemeler çiğ olarak harmanlanır.
Hazırlanan iç malzeme yaprağa sarılır ve kemiklerin üzerine dizilir.
Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve ağzı kapalı pişmeye bırakılır.
Dolmaların pişmesine yakın küçük bir tavada margarinde ince doğranmış soğan hafif pembeleştirilir ve salça eklenip bir iki daha çevrilir.
Hazırlanan sos dolmaların üzerine yayılır ve pişmesine devam edilir.
Pişen dolmalar büyük bir servis kabına veya tepsiye ters çevrilir (kemikler üzerinde kalacak şekilde). Servise hazırdır.
|
İç Baklalı Yaprak Sarması |
|
mavi turna
Aşçı
Kayıt: 29.09.2016
Mesajlar: 17 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc120013
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
1,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı kuru iç bakla
1/2 su bardağı kırık yarma
8-10 dal dereotu
250 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr. asma yaprağı
2 yemek kaşığı margarin
Kıymanın içine ince kıyılmış soğan margarin ile kavrulur, akşamdan ıslatılmış bakla, yarma, sulandırılmış salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve biberleri katıp karıştırınız.
Yaprağı sıcak su ile yumuşatınız. Sapını çıkartıp, tüylü kısmı üste gelmek üzere masa üzerine yerleştiriniz. Hazırlanan içten bir miktar koyup muntazam sarınız. Tencereye dizip, üzerini örtünceye kadar kaynar su ilâve ediniz. Hafif hararetli ısıda 1-1,5 saat pişiriniz.
|
Bakla Sarması |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147545
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2019
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı iç bakla
1 su bardağı dövme Buğday
1 su bardağı köftelik bulgur
4 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 kg salamura yaprak
1 kg kuşbaşı koyun sırt eti
2 domates
4 yemek kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
1.5 yemek kaşığı reyhan otu
Kırmızı pul biber
Tuz
Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve dövme buğdayı bir kapta iyice karıştırın. Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare şeklinde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin. Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su bardağı ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates salçasını 2-3 dakika pişirin. Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın.
|
Baklalı Sarma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172174
Gönderme Tarihi: 21.May.2023
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Öncelikle baklayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün kabuklarını soyarak minik minik doğruyoruz. İncecik doğranmış soğan, bulgur, bakla, salça, nane, maydanoz, dereotu, pul biber ve karabiberi karıştırıyoruz. Salamura yaprakların her birinin içine bir tatlı kaşığı iç harçtan koyarak sarıyoruz. Ayrıca bir adet soğan ve dört büyük domatesi rendeleyip tuz, karabiber ve sarımsak ekleyip dolmaların üzerine döküyoruz.
|
|