|
|
Baklalı Yaprak Sarması |
|
gülyüzlü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118811
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2016
1,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aysu Gevrekçi
3 adet orta boy kuru soğan
1 büyük kase temizlenmiş bakla
1 büyük kase kırık yarma
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 adet yeşil soğan
1 avuç maydanoz
Pul biber
Karabiber
1 çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
Kuru bakla 1 gece önceden ıslatılır. Islatmış olduğunuz ve bir gece beklettiğiniz baklanın kabuklarını soyduktan sonra baklaları ikiye bölünüz. Etleri tencerenin dibine dizilir. İç malzemeler harmanlanıp yaprağa sarıldıktan sonra kemikli etin üzerine dizilir. Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilavesi yapılıp, ağzı kapatılıp pişmeye bırakılır. Dolmaların pişmesine az bir vakit kala tava içine alınan sıvı yağı ve ince doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur, salça ilavesi ile karıştırılır. Hazırladığımız salçalı sosu pişen dolmanın üstüne dökülür.
|
Bakla Sarması |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147545
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2019
758 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı iç bakla
1 su bardağı dövme Buğday
1 su bardağı köftelik bulgur
4 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 kg salamura yaprak
1 kg kuşbaşı koyun sırt eti
2 domates
4 yemek kaşığı domates salçası
1 demet dereotu
1.5 yemek kaşığı reyhan otu
Kırmızı pul biber
Tuz
Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve dövme buğdayı bir kapta iyice karıştırın. Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare şeklinde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin. Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su bardağı ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates salçasını 2-3 dakika pişirin. Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın.
|
|
Baklalı Yaprak Sarması Tarifleri Lahana Sarması Tarifleri
|
|