Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bal Kabağı Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bal Kabağı Dolması

NerminNurInal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 38
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc6547
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
2,618 defa indirildi / yazdırıldı





Kullanılacak Malzemeler
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
5 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy büyüklükte bal kabağı
2 çorba kaşığı çam fıstık
tuz karabiber
şeker


Hazırlanma Şekli

Tencereye girecek büyüklükte bir balkabağının kabuğunu soymalı ve kapak yuvarlak olacak surette sap tarafını çıkarıp içini boşaltmalı ve temizleyip yıkamalı.
Yanmış (eritilmiş) tereyağından yeter derecede pirinci birkaç defa çevirdikten sonra azar azar sıcak su ve tuzunun ilavesiyle diri pilav haline getirilmeli. Sonra fıstık ve kuş üzümü ve sair arzulanan baharat ve cüz’i şeker serpip biraz daha çevirdikten sonra kabağa doldurup ve kabak parçasından ağzına göre kapağı kapamalı kapak tarafı alta gelecek surette tencereye yerleştirip biraz su ve arzu edildiği kadar şeker ilavesiyle ilik gibi olunca ve suyu tamamen çekilinceye kadar pişirilmeli.


Bal Kabağı Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc119842
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2016
1,109 defa indirildi / yazdırıldı




8 dilim balkabağı
2 adet soğan
4 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı antepfıstığı
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı yenibahar, karabiber, tarçın
1 su bardağı sıcak su
3 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, şeker
1 çay bardağı su

Soğanları piyazlık doğrayın. Yağı tencereye alarak antepfıstığı ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Daha sonra fıstıklı karışıma ilave ederek kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, tuz, toz şeker, nane, tarçın, yenibahar ve karabiberi ekleyin. Suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyip harmanlayın. Kabak dilimlerini ızgara ya da yağsız tavada yumuşayana kadar pişirin. Kabak dilimlerini düz bir zemine ikişer parça olacak şekilde yerleştirin. İçine pirinçli harçtan yerleştirin. Rulo şeklinde sararak fırın kabına dizin. Tüm kabak dilimlerine aynı işlemi uygulayarak fırın kabına sıkışık şekilde yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz, tozşeker ve suyu ekleyin. Üzerini kapatarak 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.


Balkabağı Dolması

kefalet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc155833
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet balkabağı
İç pilav için:
25 gram tereyağı
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
5 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 adet kakule
Karabiber
Tuz
Et (İsteyenler iç pilavı etli de yapabilir)

Öncelikle bal kabağını temizleyin ve soyun. Üst kısımdan yuvarlak bir kapak kesin ve onu atmayın. İçini güzelce temizleyin. Boşalttıktan sonra önce tuzlayın sonra da 1 tatlı kaşığı şeker serpin.
Tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Ardından pirinci ekleyip kavurmaya devam edin, 1,5 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edip diri bir pilav içi hazırlayın.
İç pilava fıstık, üzüm, tuz, şeker, karabiber, tarçın ve kakuleyi ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabağın içine doldurun. İsteyenler iç pilavı etli de yapabilir. İlk başta kestiğiniz yuvarlakla da kabağı kapatın.
Kapak alta gelecek şekilde tencereye koyun, tencerenin içine iki parmak yüksekliğinde kaynar su koyun, 2 tatlı kaşığı şeker ilave edip kapağını kapatın.
Orta ateşte kabak yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Kabak piştikten sonra ocaktan alın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.







Bal Kabağı Dolması Tarifleri Patlıcan Dolması Tarifleri



(3 adet Bal Kabağı Dolması 127,729 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort