Kısa URL: https://ml.md/lc145185
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019
581 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet levrek (4 fileto halinde)
7-8 diş sarımsak
4 adet sivri biber
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Pul biber
Karabiber
Nane
Kekik
Kimyon
Tuz
1 adet beyaz ekmek
Suyu kaynatın. Balıkları kaynayan suya ekleyip 6-7 dakika haşlayın.
Balıkları sudan alıp minik minik doğrayın.
Domatesleri soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Biber ve sarımsakları da aynı boyda doğrayıp tavada ısıttığınız zeytinyağında sotelemeye başlayın.
Baharatları ve tuzu da ilave edin.
Haşladığınız balıkları da ekleyip karıştırın.
Domatesleri de ilave edin ve suyu çekilene kadar pişirin. Kokoreciniz hazır.
Ekmeği önce ortadan ikiye, sonra da boydan ikiye bölün.
Ekmeklerin içlerine balıkları koyup servis yapın.
Izgaranın üzerine zeytinyağını dökün ve yağın kızması için bekleyin.
Sonra küp küp doğradığınız biberleri ve soğanı ekleyin.
Biberler yumuşayınca yine küp küp doğranmış somonu ve sonra da domatesleri ekleyin. Yapışmamaları için spatula ile karıştırın.
Son olarak dilediğiniz kadar kekik, kırmızı biber ve tuz ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc165808
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
307 defa indirildi / yazdırıldı
2 tane derisi alınmış, kılçıkları ayıklanmış levrek fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı acı biber salçası
2 diş sarımsak
3 adet sivribiber
Yarım kırmızı dolmalık biber
Yarım sarı dolmalık biber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
6 dal taze kekik
2 adet domates
İlk olarak levrek filetolarını küçük küçük doğramaya başlayın. Daha sonra ise tamamen ısınmış olan vok bir tava içerisine bir yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Kıydığınız sarımsakları yakmadan iyice kavurun. Üzerine de doğradığınız balıkları azar azar ekleyin. Birkaç dakika boyunca soteleme işlemi yaptıktan sonra bir köşede dinlendirebilirsiniz. Farklı bir tavada kalan tereyağı ve zeytinyağı ile beraber yine ufak formda doğradığınız kırmızı, yeşil ve sarı biberleri soteleme işleminden geçirin. Üzerine de kabuklarını soyarak bir yandan da çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz küp biçimindeki domatesleri katın, soteleme işlemini de sürdürün.
Bir çorba kaşığı kadar acı biber salçasını bu esnada ekleyin ve karıştırın. Tüm baharatları da katın ve dinlenmiş olan balık soteyi bu malzemelerle bir güzel harmanlayın. Birleştirdiğiniz bütün malzemeleri ısıya dayanıklı bir kap içerisine koymayı unutmayın. İsterseniz lezzet seviyesini arttırmak için üzerine parçalar halinde tereyağı eklemesi de yapabilirsiniz. İki yüz derece önceden ısınmış fırında on dakika süresince pişirin, sıcak servis edin.
Domates 1 Adet
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kekik 1 Çay Kaşığı
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
Tereyağı 1 Çorba Kaşığı
Sivri Biber 2 Adet
Levrek 100 Gram
Küp şeklinde kesilmiş domates levrek pul biberle bir süre marina edilir ve bir süre bekletilir.
Tereyağı tavada eritilir.önce yeşil biber biraz öldürülür. Marin edilmiş karışımda eklenip harmanlanır.
Fırında ısıtılmış güvece tavada hafif pişirilmiş karışım aktarılır, üzerine kekik ve tuz serpilir.
200 derece ısıtılmış fırında20 dakika pişirilip servis yapılır.