|
Balık Sosu |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161647
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2021
353 defa indirildi / yazdırıldı
|
Balığın kafası ve iç kısmındaki kemikler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Yarım limon
Krema
Limon kabuğu
Havuç
Dereotu sapı
Balık kafası ve iç kemiklerini zeytinyağı, sarımsak, limon suyuyla tavada karamelize ediyoruz. Dereotu, havuç, kabuklu limon ve kremayı ekleyerek 3-4 dakika kaynatıyoruz.
|
Balık Sosu |
|
buzlu çay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc134915
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2018
1,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
¼ su bardağı balık suyu
1/3 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı silme un
Tuz
Kırmızı biber
Bir tavaya zeytinyağı ve unu koyarak hafifçe kavurun.
Buna balık suyunu, tuz ve biberi ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeli, sonra ateşten almalı.
|
Balık Sosu |
|
Uçan Süpürge
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51454
Gönderme Tarihi: 06.May.2010
3,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. eritilmiş margarin
1 kahve fincanı sirke
5 tane kırılmış karabiber
1 soğan (ince doğranmış)
2 yumurta sarısı tuz
1/2 limon suyu
Sirkenin içine doğranmış soğan ve karabiber konarak 5 dakika kaynatılır. Ocaktan alınır. Yumurta sarıları mikserle çırpılır. İçine azar azar eritilmiş margarin eklenir. Limon suyu ve tuz konur. Mayonez kıvamına gelen yumurta sarıları kaynamış süzülmüş sirkeyle karıştırılır.
Not: Bu sos ızgara et ve haşlama balıkla birlikte servis yapılır.
|
Balık Sosu |
|
Sokrates
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33454
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2009
3,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu sos balıklarda soğuk ya da sıcak kullanılabilir.
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
60 gram un (3/4 kahve kaşığı)
Karabiber ve muskat (Hindistancevizi)
250 gram balık suyu (1 bardak)
25 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı
Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır.
Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 1 bardak da balık suyu katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle balık suyunu yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir.
Karabiber ve hintcevizini de kattıktan sonra ereyağını da katıp, eridikten sonra biraz daha koyulaştırmaşlı sonra ateşten almalıdır.
Not: Yerine göre bu sosa; kıyılmış soğan, sarımsak, limon, sirke katılabilir.
|
Balık Sosu |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2005
4,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram un
100 ml. maden suyu
1 kaşık limon suyu
2 adet yumurta
Bir miktar karabiber
Bir miktar tuz
Bütün malzemeleri karıştıralım. Karışıma balıkları buluyalım ve kızartalım.
Not: Palamut gibi dilimlenmiş balıklarda bu sosu kullanalım.
|
|