Kısa URL: https://ml.md/lc48234
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
1,737 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
2 dilim balkabağı
1 adet elma
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
Süslemek için :
kabak çekirdeği içi
Elmayı soyun ve çekirdeklerini çıkarıp zar şeklinde doğrayın. Kabakları da aynı büyüklükte doğrayarak, elma ile birlikte küçük bir tencereye aktarın. 3 su bardağı su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra blenderden geçirin. Orta boy bir tencereye sıvıyağ ve unu aktarıp, pembeleşene kadar kavurun. Blenderden geçirdiğiniz kabağı ekleyip et bulyon ve karabiber ile tatlandırın. Kıvamına göre gerekirse yarım bardak su ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Kabak çekirdekleri ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc48498
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2010
2,005 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
5 su bardağı su
1 adet patates
2 dilim balkabağı
1 çorba kaşığı maydanoz
1 dal taze soğan
1/2 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı Tuz
Patatesin kabuğunu soyup doğrayın. Balkabaklarını da patatesler gibi doğrayın. Taze soğanı temizleyip ince doğrayın. Bir tencereye suyu aktarın. Tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Süt dışındaki tüm malzemeyi kaynayan suya atın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişen sebzeleri ocaktan alıp suyu ile mikserde pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Üzerine süt ilave ederek kıvamını ayarlayın. Orta ateşte 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc50494
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2010
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı krema
2-3 diş karanfil
1/2 demet Dereotu
Balkabağını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Derin bir tencereye aktarın, üzerine 1 bardak su ilave edin. Kısık ateşte hafif yumuşayana dek haşlayın. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Ezilmiş sarımsak ve karanfilleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Haşlanmış balkabağı, toz muskat, tuz ve karabiberi ilave edin. En son süt ve suyu da ekledikten sonra 35 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Karışımın içinden soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Servis tabaklarına paylaştırın. İsteğe göre her tabak için birer kaşık krema, kıyılmış dereotu ve kruton ekmeklerle servis yapın.