Kısa URL: https://ml.md/lc48234
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
2 dilim balkabağı
1 adet elma
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
Süslemek için :
kabak çekirdeği içi
Elmayı soyun ve çekirdeklerini çıkarıp zar şeklinde doğrayın. Kabakları da aynı büyüklükte doğrayarak, elma ile birlikte küçük bir tencereye aktarın. 3 su bardağı su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra blenderden geçirin. Orta boy bir tencereye sıvıyağ ve unu aktarıp, pembeleşene kadar kavurun. Blenderden geçirdiğiniz kabağı ekleyip et bulyon ve karabiber ile tatlandırın. Kıvamına göre gerekirse yarım bardak su ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Kabak çekirdekleri ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc180141
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr balkabağı
1 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 adet portakal
100 ml tavuk suyu
1 adet defne yaprağı
Bir çay kaşığı tuz
Bir tutam zerdeçal
Bir tutam taze kekik, doğranmış
60 gr İçim İçim Şef Krema
İçim Tereyağı’nı tencerede orta ateşte eritmeye başlayın. Portakalı sıkarak suyunu kenara ayırın. Kabaca doğradığınız soğanları ve ezdiğiniz sarımsakları tencereye ekleyin. Balkabağını küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Patatesleri aynı şekilde doğrayarak ilave edin ve birkaç dakika karıştırarak sotelemeye devam edin. Tavuk suyu, portakal suyu ve defne yaprağını ekleyin. Balkabağı ve patatesler yumuşak bir kıvama gelene kadar pişirmeyi sürdürün. Bir tutam zerdeçal ilave edin. Defne yaprağını tencereden çıkarın. Karışımı blender yardımıyla püre haline getirin.
Çorba kaselerine servis edin. Kaselerin üzerini birer kaşık İçim Şef Krema ve doğranmış taze kekik ve çekilmiş taze karabiberle ile süsleyin