|
Balkabaklı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168282
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2022
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su
Dolgu:
500 g ayıklanmış bal kabağı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Kaplamak için:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
3 - 4 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın.
Bal kabağı, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. 20 dakika sonra mutfak robotunda püre haline getirin.
Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısını üzerine yayın. Soğuyan bal kabağının yarısını kremanın üzerine yayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan krema ve bal kabağı püresini aynı şekilde pandispanyanın üzerine yayın, üçüncü kat pandispanyayı kapatın ve eliniz ile hafifçe bastırın.
Süt ve pasta kremasını mikser ile 3 dakika çırpın. 5 yemek kaşığı kremayı ayrı bir kaba alın, kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremanın 1 yemek kaşığını başka bir kaseye alın, yeşil jel renklendiriciyi ekleyin, pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan beyaz kremaya sarı ve kırmızı jel renklendiricileri ekleyip karıştırarak turuncu rengi elde edin. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine sıkın. Üzerlerine yeşil renkli krema sıkarak bal kabağı görüntüsü oluşturun. Kenarlarına ve üzerine öğütülmüş ceviz serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Balkabaklı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168281
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2022
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Bal kabağı püresi için:
1 kg bal kabağı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Kek için:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Karbonat
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı toz tarçın
0,5 çay kaşığı toz zencefil
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 g eritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağı süt
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Bal kabağını ayıklayıp iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında arada karıştırarak 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve bir çatal ile ezerek püre haline getirin. Püre halindeki bal kabağını tel süzgüye alın ve fazla suyunun süzülmesi için 15-20 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, karbonat, muskat rendesi, tarçın, zencefil, şekerli vanilin ve bademi ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız bal kabağı püresinden 1 su bardağı ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Tereyağı, süt ve un karışımını ekleyip bir spatula veya kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine üçe kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremanın yarısını bir çırpma kabına alın. Üzerine 1 su bardağı bal kabağı püresi ekleyin ve 1 dakika çırpın.
Kekin ilk katını sevis tabağına alın. Üzerine bal kabaklı kremanın yarısını yayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın, kalan bal kabaklı kremayı yayın. Üzerine üçüncü kat keki kapatın. Pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabına alın.
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine 1 çay bardağı bal kabağı püresi ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı süsleyin. Üzerine Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Balkabaklı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161316
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2021
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dilimlenmiş balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1-2 çorba kaşığı su
1 adet hazır pandispanya
1 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı file antepfıstığı
Üzerine:
Nane yaprağı
Nar
Dilimlenmiş balkabağını tencereye dizin ve üzerine tozşeker ile su gezdirin. Kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin ve suyunu süzün. Çatalla ezerek, püre haline getirin. Pandispanyayı sütle ıslatın. Servis tabağına pandispanyanın alt tabanını yerleştirin ve üzerine balkabağı püresinin yarısını yayın. Onun da üzerine cevizi serpin ve diğer pandispanyayı kapatın. Kalan balkabağı püresi ile her tarafını kaplayın. Pastanın kenarlarını file antepfıstığı ile süsleyin ve buzdolabında 1 saat bekletin. Nane yaprağı ve nar taneleri ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Balkabaklı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160044
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kabak
2 paket pötibör bisküvi
1 buçuk su bardağı toz şeker
120 gr margarin
2 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için:
1 su bardağı fındık veya ceviz kullanabilirsiniz.
Öncelikle derin bir kapta bisküvileri un haline getirin. Margarini eritin ve bisküvilerle karıştırın ardından tarçını ekleyin ve borcama alın.
Krem şanti ve sütü çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. tencerede bir buçuk su bardağı toz şekeri ve aldığı kadar suyu koyarak pişmeye bırakın.
Piştikten sonra balkabaklarını ayrı bir kapta vanilyayı da ekleyerek ezin.
Kremanız soğuduktan sonra bisküvilerin üzerine yayın balkabaklarını da aynı yöntemle krem şantinin üzerine alın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
|
Balkabağı Pastası |
|
oyun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150884
Gönderme Tarihi: 31.May.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg soyulmuş balkabağı
500 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
200 gr kaymak
3 yemek kaşığı krema
180 gr ceviz
Soyulmuş, doğranmış balkabağını toz şeker ve vanilya ile birlikte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları ezin ve soğumaya bırakın. Altı çıkan bir kek kalıbının sadece çemberini pastanın hazırlanacağı tabağın altına koyun. Ezilmiş kabağın yarısını kalıba yerleştirin. Ortaya önce krema ile karıştırılmış kaymak, sonra iri çekilmiş cevizi koyun. Balkabağı püresinin kalanını ilave ederek buzlukta 2 saat bekletin. Servis ederken üzerine ceviz serpin.
|
Balkabaklı Pasta |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144381
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
864 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
Alt tabanı için:
2 paket bisküvi
2 yemek kaşığı tepeleme eritilmiş tereyağı
Kreması için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çekilmiş ceviz
Yayvan bir tencereye temizlenip ve dilimlenmiş bal kabağını alın ve üzerine şekeri serpin. 3-4 saat bekletip kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamış bal kabaklarını sıcakken çatalla ezip püre haline getirin.
Bisküviyi robottan geçirerek un haline getirip orta boy kelepçeli bir kalıba alın. Tereyağını eritip bisküvilerle yoğurun ve kalıbın tabanına elinizle iyice bastırarak yayın. İyice donması için dolaba kaldırın.
Bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp karıştırın. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alınca vanilya ve tereyağını ekleyip muhallebiyi çırpın. Muhallebi sıcakken dolaptaki bisküvinin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebinin üzerine balkabağı püresini yayın. Üzerine dövülmüş cevizi serpin.
En az 3-4 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Bal Kabaklı Pasta |
|
mehmet kahyaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc128307
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2017
1,503 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 adet sade pasta tabanı
2 paket vanilyalı pasta kreması
500 gr haşlanmış bal kabağı
Şurup için
150 ml su
3 yemek kaşığı şeker
İsteğe göre vanilya, badem aroması
Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca arzu ettiğiniz aromayı ekleyin. Bal kabağını şeker ilave etmeden önce çok az su ile haşlayın ve daha sonra soğutun. Vanilyalı pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın. Krema ve bal kabağını istenilen lezzeti bulacak miktarlarda karıştırın. Sade pasta tabanlarını bütün olarak kullanın veya istediğiniz şekil ve büyüklükte kesin. Kek tabanının birine şurup sürüp, hazırlanan bal kabaklı kremayı da kalınca sürün. Şuruplanmış ikinci katı yerleştirin ve tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin. Pastanın dışını veya sadece üstünü krema ile kaplayın. 1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan arzu ederseniz farklı pasta süsleme malzemeleri de ilave edebilirsiniz.
|
Balkabaklı Pasta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105339
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2015
1,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
1 avuç şeker
1 paket kabartma tozu
750 gr balkabağı
1 bardak ceviz içi
1 çay bardağı bal
1 kaşık toz fıstık
Hamuru için margarin, sıvı yağ, şeker, yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır ve un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Biraz dinlendirilir. Kabak tatlısı robotta çekilir ve cevizle karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve daire şekli verilir. Ortasına kabak tatlılı içten konur ve iki ucu tepede birleştirilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca tepedeki birleşme yerine, boydan boya parmakla bal sürülür ve fıstığa batırılır.
|
|