Kısa URL: https://ml.md/lc53581
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2010
2,832 defa indirildi / yazdırıldı
2 dilim balkabağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi
Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kabağı temizleyip, yıkayın ve küp şeklinde doğrayıp tencereye koyun. 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Tereyağını eritin. Suyu süzülmüş pirinci koyup kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış kabak, 3 bardak sıcak su ve tuz koyun. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, pilavı havalandırın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc179051
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2024
86 defa indirildi / yazdırıldı
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
1 su bardağı pirinç
400 gr bal kabağı
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2,5 su bardağı su
Bal kabağını kabuğundan ayırın ve küp küp doğrayın..
Pirinçleri sıcak suyun içinde en az 15 dakika vaktiniz varsa yarım saat kadar bekletin.
Suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Ardından bir kez daha süzgeçten geçirerek fazla suyunu bırakmasını sağlayın.
Genişçe bir pilav tavasının içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Tereyağı eridikten sonra bir sıra pirinç bir sıra kabak olacak şekilde tencereye yerleştirin.
Ardından suyunu ilave edin. Son olarak şeker , tuz, karabiber .ekleyerek pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra servis edin.