Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Pasta Tarifleri > Balkabaklı Turta (6 adet - 149,739 defa bakıldı)

Balkabaklı Turta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabaklı Turta

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180323
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamur için:
1 + 1/4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
115 gram tereyağı (soğuk, küp küp doğranmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı buzlu su
İç harç için:
2 su bardağı püre haline getirilmiş bal kabağı (haşlanmış ya da fırınlanmış)
3/4 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
1/4 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı tuz
2 büyük yumurta
1 su bardağı krema
1/2 su bardağı süt

Geniş bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin. Hamurda küçük tereyağı parçaları kalana kadar karıştırın.
Buzlu suyu yavaş yavaş ekleyin ve hamuru toparlayın. Hamur toparlanınca disk haline getirin, streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Dinlendikten sonra hamuru unlanmış bir zeminde açın. Tart kalıbına yerleştirip kenarlarını düzeltin. Çatal ile tabanına delikler açın ve buzdolabında 10-15 dakika daha dinlendirin.
Haşlanmış ya da fırınlanmış bal kabaklarını püre haline getirin.
Bir kapta esmer şeker, tarçın, zencefil, muskat, karanfil ve tuzu karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, kremayı ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
Kabak püresini, baharatlı şeker karışımını ve yumurtakremayı birleştirin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında tart hamurunu 10 dakika kadar ön pişirme yapın.
Ön pişirme sonrası hazırladığınız balkabaklı harcı tart hamurunun içine dökün.
Turtayı 180°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Turta piştiğinde ortası hafifçe sallanabilir, bu normaldir.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığına gelince dilimleyip, üzerine krema veya bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.



Balkabaklı Turta

kaycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2020
Mesajlar: 40
Şehir: MALATYA
Kısa URL: https://ml.md/lc150981
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2020
510 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

150 gr tereyağı
50 gr pudra şekeri
1 yumurta
250 gr un
25 gr çekilmiş badem
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2-3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
2 yumurta
200 gr tozşeker
1 çorba kaşığı pekmez
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın
450 gr balkabağı
1 tutam karanfil
375 ml süt
250 ml krema
Süslemek için:
10-12 hazır beze

Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş zeminde 30 cm büyüklüğünde açıp 26 cm büyüklüğünde tart kalıbına yerleştirin. Balkabağını şekerin yarısı ve bir tutam karanfille pişirin. Yumurtaları kalan şekerle çırpın. Pişmiş balkabağını, çırpılmış yumurtayı ve sütü mikserle yeniden çırpın. Püre haline gelen karışıma krema, pekmez, zencefil, hindistan cevizi ve tarçını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp biraz ılındıktan sonra üzerini bezelerle süsleyin. Ilık servis yapın.



Balkabaklı Turta

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144246
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2019
649 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 paket kakaolu kavrulmuş bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
600 gram balkabağı
3 tatlı kaşığı esmer şeker
200 mililitre krema
2 adet yumurta sarısı
1 fiske tuz

Öncelikle balkabaklarını haşlayın. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirin. Oda sıcaklığına geldiğinde şeker, krema, yumurta sarılarını ve tuzu ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Kakaolu kare kavrulmuş bisküviyi robottan geçirin. Eritilmiş tereyağını, tarçın ve zencefili ekleyin, spatula ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Taban soğuduktan sonra balkabağı püresini kakaolu karışımın üzerine dökün ve kalıbı hafifçe sallayarak her yerine eşit miktarda gelmesini sağlayın. Yine 180 derecede 30 dakika pişirin. Sonrasında 1-2 saat buzdolabında bekletip üzerine kavrulmuş fındık kırıkları serperek servis edebilirsiniz.



Balkabaklı Turta

Son Nur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2013
Mesajlar: 21
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc94660
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013
2,292 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr balkabağı
1 su bardağı toz şeker
200 gr margarin
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1/ 2 su bardağı pudra şekeri
1/ 2 paket labne peyniri
1/ 2 tatlı kaşığı toz tarçın
1/ 2 su bardağı su

Balkabaklarını kesin ve bir bıçak yardımıyla küçük parçalara bölerek tencereye alın. Kabakların üzerine şeker, baharatlar ve suyu ekleyerek, orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen kabakları ocaktan alın, blendırdan geçirerek soğumaya bırakın. Kabak püresi soğurken turtanın hamurunu hazırlamaya başlayın. Derin bir kap içerisine yumurta, un, şeker ve küp küp doğradığınız margarini alın. Mikserin yoğurma aparatıyla hamur kendini toplayana kadar karıştırın. Hamur toplanınca elinizle yoğurarak, top haline getirin. Küçük boy kelepçeli kalıbın içini yağlayın. Hazırladığınız hamurun 3/ 2' sini kalıbın içine yayın. Geriye ayırdığınız hamuru uzun bir rulo yapın ve kelepçeli kalıbın duvarına elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenarları oluşturun. Hamur kaplama işlemi bitince hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açın. Soğuyan kabak püresinin içine, labne peynirini ve 1 adet yumurtayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.10.2024


Balkabaklı Turta

fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc83310
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
2,698 defa indirildi / yazdırıldı




Keki için:
2,5 su bardağı un
150 gram tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 paket vanilya
700 gram bal kabağı

Tart hamuru için yumurtayı şeker ile iyice çırpın. İçine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak ama akışkan olmayan hamuru yağlanmış kalıpların içlerine paylaştırın. Daha sonra fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Kreması için kabukları soyulmuş bal kabaklarını üzerine şekeri ekleyerek 30 dakika pişirin. Püre yapıp içine sütü ve labne peyniri ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz turtanın üzerine soğuk olarak gezdirin, yaban mersini ile süsleyin. Üzerine kalan hamurlardan kafesler yapıp fırına verin, 10 dakika pişirip servis yapın.


Balkabaklı Turta

azize
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 02.06.2006
Mesajlar: 16
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc7232
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2006
3,584 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo balkabağı
800 gr. şeker
1 su bardağı ceviz içi
2 adet karanfil
Hamauru İçin,
250 gr. un
50 gr. pudra şekeri
1 adet yumurta
150 gr. margarin
yarım paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
biraz tuz

Hamur malzemesini biraz yoğurun dinlendirin. Bir tepsiyi biraz yağlayın, hamuru tepsi kadar merdane ile açın, tepsiye yayın, bir kaç yerini çatalla delin, orta ısılı fırında pişirin. Balkabağını rendeleyin, şeker ve karanfil ile bareber pişirin, marmelat kıvamına gelince kıyılmış cevizleri ilave edin. Pişmiş olan hamura kabak içini güzelce yayıp tekrar fırına verin, beraberce biraz daha pişirdikten sonra, dilimleyerek servis edin.






Balkabaklı Turta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(6 adet Balkabaklı Turta 149,739 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort