Kısa URL: https://ml.md/lc850
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
3,335 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr. tereyağı
50 gr. zeytinyağı
50 gr. sirke
500 gr. domates ketçabı
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 adet worcester sos
3 diş beyaz biber (Cayenne Biberi)
Sarımsak
Tüm malzemeyi bir kabın içine koyup yağı eriyene kadar karıştırın, daha sonra kısık ateşte sosu kaynamaya bırakın. Beş on dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 30.11.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc143110
Gönderme Tarihi: 30.May.2019
1,215 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet soğan
4 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tohumu
2 yemek kaşığı kişniş tohumu
400 gram ketçap
2 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
4 yemek kaşığı pekmez
1 portakalın suyu
2 çorba kaşığı sirke
2 buz kalıbı tavuk suyu
1 yemek kaşığı karabiber
10 dal taze kekik
Bir bardaktan biraz az su
Tuz
Tohumları 2-3 dakika boyunca yüksek ateşte karıştırın. Ardından soğanı ve sarımsağı soyup tohumlarla beraber blender'da çekin.
Isıtmış olduğunuz tavaya zeytinyağını alın ve üzerine soğanlı harcınızı ilave edip 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ardından ketçap, kırmızı biber, karabiber ve kekiği ilave edip karıştırın. Pekmez, portakal suyu, sirke ve tavuk suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuzunu da damak tadınıza göre ayarlayıp ilave edin ve 15 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
Suyu azaldıkça su ekleyebilirsiniz. Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız daha az su katabilirsiniz. Pişen sosunuzu tel süzgeçten geçirerek kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Sosunuzu kırmızı et, köfte, tavuk gibi yemeklerin yanında tüketebilir ve yemeğinize lezzet katabilirsiniz.