Kısa URL: https://ml.md/lc53316
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2010
2,959 defa indirildi / yazdırıldı
Balıkları temizleyip tepsiye diziniz. Üzerine balıkların yarısını geçecek kadar Zeytinyağlı Domates Salçası koyunuz. Bir tutam baharat ve tuz ekip fırına sürünüz. Arada kaşıkla suyunu alıp üzerine gezdiriniz. İyice pişince sıcak ya da soğuk olarak servis yapınız.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 17.03.2021
500 gram barbunya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mısır unu
Tuz
Öncelikle balıklar ayıklayın ve pulları temizleyerek su altında yıkayın. Balıkları bir süzgeç içinde süzülmeye bırakın. İyice kuruduktan sonra bir kaseye alın ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Bir kase içine mısır unu ile tuz koyup karıştırın. Balıkların her tarafını tek tek mısır unu ile tuz karışımına bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine sırayla dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, balıklar kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc146692
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2019
643 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram barbun balığı
10 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
4 adet domates
2 dal biberiye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Barbunları bol suda yıkayıp sularını süzün.
Balıkları tuzlayıp kısa bir süre bekletin.
Arpacık soğanları soyup ufak ufak doğrayın.
Sarımsakları soyun ancak doğramayın.
Biberiyeleri ayıklayın.
Balıkların üzerine karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirin.
Hepsini güzelce harmanlayın.
Tepsiye fırın kağıdı serip üzerine balıkları yerleştirin.
Sarımsakları ve soğanları da balıkların üzerine serpiştirin.
Domatesleri de soymadan dilimleyip balıkların aralarına dizin.
Ayıkladığınız biberiyeyi de balıkların üzerine dağıtın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Tepsiyi fırına verip balıkları 35 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.