|
|
Bat (Amasya) |
|
bedri
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118613
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016
1,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet taze yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
4 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Çukur ve geniş bir cam kaba 1 su bardağı kadar su koyup salça ve tuzu da ekledikten sonra karıştırarak ezin. Üzerine rendelediğiniz domatesleri, yıkayıp incecik kıydığınız maydanozu ekleyin, soğanları da yıkayın incecik doğradıktan sonra diğer malzemelerin üzerine aktarın. Diğer taraftan, ekmekleri kabuklarını çıkarmadan tavla zarı formunda doğrayarak aynı kaba ilave edin. Son olarak, iri çekilmiş ceviz içini ve kırmızı toz biberi de aktanp malzemeleri iyice harmanlayın. Tuzunu kontrol edip az geldiyse tuz serpiştirebilirsiniz. Sonra, karışımı bir servis tabağına alıp zeytinyağını da üzerine gezdirdikten sonra ceviz içiyle süsleyerek servise sunun.
|
Bat (Amasya) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82833
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
2,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
Amasya Valiliği
100 gr. döğülmüş ceviz
5 adet taze soğan
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı düğü
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam kırmızı pul biber
1 su bardağı su
Döğülmüş ceviz, ince kıyılmış kuru ve taze soğan, domates salçası, kırmızı biber, tuz, düğü (köftelik bulgur) su derince bir kapta karıştırılır. Salamura yaprakların arasına sarılarak veya ekmek banarak yenir.
|
|
Bat (Amasya) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|