Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Batırık (Mersin) (4 adet - 255,454 defa bakıldı)

Batırık (Mersin)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Batırık (Mersin)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145159
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2019
1,625 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuru soğan
5 adet domates
1 çay bardağı susam
4 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı su
1 yemek kaşık salça
1 çay bardağı fıstık
Yarım su bardağı tahin
3 adet salatalık
Tuz
Çeyrek lahana ya da pancar
Yarım limon
Nar ekşisi
Limon
Su
Arzu ederseniz kırmızı biber ve kurutulmuş domates

Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın.
Domatesleri rendeleyin ve salçayla birlikte bulgura ekleyin.
Domatesli bulguru güzelce yoğurun.
Soğan ve salatalıkları küp küp doğrayın.
Maydanozları ince ince kıyın.
Hepsini bulgura ilave edip bulgurlar iyice yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin.
Lahana ya da pancarı (hangisini isterseniz kullanabilirsiniz) ince ince doğrayıp haşlayın.
Fıstık ve susamı bir tavada kavurup içine tahini de ilave edin.
Karışımı havanda ya da el blender’ı kullanarak ezin.
Bu malzemeyi tuz ile birlikte bulgura ekleyin.
Malzemenin bir kısmını ayırıp köfte gibi şekil verin.
Kalan malzemeye miktarına göre soğuk su ekleyin.
Limon suyu, nar ekşisi ve tuz ekleyin. (Arzu ederseniz kırmızı biber ve kurutulmuş domates de ekleyebilirsiniz.)
Üzerini haşladığınız pancar ya da lahanayla süsledikten sonra kaselere paylaştırıp servis edin.



Batırık (Mersin)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145941
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2019
742 defa indirildi / yazdırıldı




Millî Eğitim Bakanlığı

4 çay bardağı ince bulgur (düğürcük )
5 çay bardağı dövülmüş fıstık
1 fincan salça
Küçük boy kuru soğan
( isteğe göre 2 adet yeşil soğan)
1 adet marul
1 demet maydonoz
½ haşlanmış beyaz lahana
5 adet salatalık
5 adet domates
1 yemek kaşığı domates kurusu
2 çay bardağı küncü (susam)
1 çay bardağı nar ekşisi
½ demet nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için:
Haşlanmış ve doğranmış beyaz lahana
Doğranmış marul

4 çay bardağı ince bulgur leğene konarak kaynamış su ile ıslatılır.
Baharatlar ve soğan ilave edilir ve yoğrulur.
Fıstık eklenerek üzerine bir bardak kaynar su ilave edilir ve 2-3 dakika bekletilir.
Salça ilave edilerek düğürcük (ince bulgur) yumuşayıncaya kadar yoğrulur.
Küp küp doğranmış domates, ince doğranmış maydanoz ve taze nane katılarak tekrar yoğrulur.
Soğuk su eklenerek bulgurun dağılması için yavaş yavaş karıştırılır.
Salatalık ve marul ince ince doğranıp içine ilave edilir ve kaşık yardımıyla karıştırılır.
Karışım, tabaklara konur, üzerine haşlanmış lahana ve isteğe göre doğranmış marul ilave edilir.
Yanında nar ekşisi ve limon dilimleri ile servis edilir.



Batırık (Mersin)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161384
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2021
372 defa indirildi / yazdırıldı




3 çay bardağı ince bulgur
3 olgun domates
1 büyük baş kuru soğan
250-500 gr kadar çiğ yerfıstığı
1 su bardağı çiğ susam (yerli)
½ demet maydanoz
3-4 sap taze nane
3-4 yeşilbiber
2 salatalık
1 tepeleme çorba kaşığı biber salçası
1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yeteri kadar limon suyu
Tuz
Üzerine:
İnce doğranmış marul
Haşlanmış ve ince doğranmış bağ yaprağı
Haşlanmış ve ince doğranmış
Lahana yaprağı
Arzu edilirse taze soğan

İnce bulguru tepsiye koyun. Domatesle soğanı incecik kıyın. Bulgurun üzerine koyun. Karıştırıp bir kenarda bekletin.
Yerfıstığını kısık ateşte çevire çevire, karartmadan kavurun.
Ayrı bir yerde susamı devamlı çevirerek kısık ateşte az kavurun.
Bu ikisini havanda döverek (veya blendırda çekerek) macun haline getirin.
Maydanoz, nane, sivri biber ve salatalığı incecik çinterek doğrayın. Hazır dursun.
Salçaları, kuru naneyi ilave edin. Elinizde karıştırın.
Bulgur çok hafif yumuşayacak, çıtır çıtır olacak.
Kenarda duran yerfıstığı-susam macununu ilave edin. Biraz daha yoğurun.
En son, doğradığınız yeşillikleri, biberi, salatalığı ilave edin. Tekrar karıştırın. Arzunuza göre tuzunu limonunu katın.
Önce sıkım sıkım köfteler yapın. Marul yapraklarının arasına koyarak yiyin.
Daha sonra geri kalanını buz gibi soğuk su ile sulandırın. Limonunu, tuzunu tekrar ayarlayın, buz ilave edin.
Tepsiyle sofraya getirin.
Üzerini incecik doğranmış marul, bağ yaprağı veya lahana ile süsleyin.
Yanında turşu veya taze süs biberi ikram edin.



Batırık (Mersin)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179060
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2024
47 defa indirildi / yazdırıldı




Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi

1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan
2 Adet Domates
2 Salatalık
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Nane
3 Dal Taze Soğan
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
5 Su Bardağı Soğuk Su
2 Çay Bardağı Sıcak Su
2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
5 Yaprak Marul
1 Çimdik Tuz

Bulguru 2 çay bardağı sıcak suyu ıslatın. Bulgurlar şiştikten sonra hazır demektir.
Tüm sebzeleri incecik doğrayın. Soğanı rendeleyin.
Bulgurlu karışıma soğan ve salçayı ekleyerek karıştırın.
Domatesi, salatalığı, taze soğanı, naneyi ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Baharatları ve nar ekşisini ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Susuz tüketmek istiyorsanız elinizi hafif ıslatarak küçük parçalar alın ve köftelik şekil verip, marulların üzerine dizin. Sulu tüketecekseniz 5/6 bardak su ekleyin ve karıştırın.
Üzerine inçe doğranmış marulları, domatesleri ve salatalıkları ekleyip servis edin.







Batırık (Mersin) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(4 adet Batırık (Mersin) 255,454 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası