Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuru Pasta Tarifleri > Baton Sale (7 adet - 207,996 defa bakıldı)

Baton Sale


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Baton Sale

ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc10917
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,780 defa indirildi / yazdırıldı




5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
3 yumurta
2,5 çorba kaşığı sofra margarini
1 tatlı kaşığı (silme) tuz

Unun ortasını havuz gibi açın. Buraya bir yumurtanın sarısını, yağ, tuz ve suyu koyup yoğurarak bir hamur yapın. Ve de serince bir yerde birbuçuk, iki saat dinlendirin. Sonra da bu hamurdan yarımşar parmak inceliğinde, 18-20 cm. boyunda ince uzun çubuklar yuvarlayın. Ve de içi hafifçe ıslatılmış tepsiye dizin. Üzerine 2 yumrutanm sarısını çarpıp sürün. Biraz da iri tuz serpin. Ve de orta fırında nar gibi olana kadar pişirip çıkarın. Soğuduktan sonra çayla birlikte servis yapın.


ML® Baton Çörek için tıklayın

ML® Baton Çörek (görsel)



BATON SALE

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11349
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,701 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un (5 kahve fincanı)
1 adet yumurta sarısı
110 gr. tereyağı
70 gr. su
2 adet yumurta sarısı
3/4 çorba kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı tuz

1) Hamur açılan yere 250 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açmalı sonra havuz gibi açılan yere 1 adet yumurta sarısı, 110 gram tereyağı, 10 gram tuz ile 70 gram soğuk su ilâve ederek iyice yuğurmak suretile bunları hamur yapmalı, ve hamuru serince bir yerde 1-2 saat dinlendirmelidir. (İçine yumurta katmadan da olabilir.)
2) İki saat sonra hamuru on müsavi parçaya keserek, her bir küçük parçanın üstüne evvelâ bir, sonra da iki avuç ile bastırmak ve ovalamak suretile bu hamurları serçe parmağın yarısı inceliğinde yirmi santim kadar uzatmalıdır. Sonra da bunları hafifçe ıslatılmış b'r fırın tepsisine sıralamalıdır.
3) Sonra tepsiye sıralanmış bu hamurların üstlerine, çalkanmış, 2 adet yumurta sarısını fırça ile sürdükten sonra yumurtaların üstlerine 1/2 çorba kaşığı da tuz serpmeli, sonra da bunları orta hararetteki fırına sürerek baton salelerin üstleri nar gibi kızarıncaya kadar aşağı yukarı 20 dakika pişirmelidir (Fırın harareti 15 dakika üstten 5 dakika da alttan verilmelidir).


ML® Baton Açma için tıklayın


BATON SALE

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12944
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2007
2,612 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
5 kahve fincanı un,
5+1/2 kahve fincanı tereyağı,
1 kahve fincanı su,
1 yumurtanın sarısı,
3/4 çorba kaşığı tuz.
Üstü için:
1/2 çorba kaşığı tuz,
2 yumurtanın sarısı,

Yapımı: Hamur mermerine unu eleyerek boşaltmalı. Ortasını çukurlaştırdıktan sonra küçük parçalara bölünmüş tereyağıyle yumurtanın sarısını koymalı. Tuzu da serptikten sonra suyu azar azar katarak ha. muru yoğurmak Suyu tamamiyle tüketip hamuru iyice yoğurduktan sonra bunu yuvarlayıp top durumuna getirmeli ve yağ kâğıdına sarıp buz dolabına kaldırmalı. Hamuru buz dolabında üç saat kadar dinlendirdikten sonra çıkarmalı, kâğıdından alıp hamur yoğurma mermerinin üstüne koymalı. Sonra bu hamuru eşit on parçaya bölmeli. Her parçanın üstüne önce bir avuçla sonra iki avuçla bastırıp ovalayıp bunları birer ince parmak kalınlığında ve yirmi santim uzunluğunda olacak biçimde yuvarlayarak uzatmalı. Sonra bu bastonları hafifçe ıslatılmış bir fırın tepsisine sıralamalı.
Tepsiye sıralanmış baston biçimindeki hamurların üstüne hafifçe çırpılmış iki yumurtayı fırçayla sürdükten sonra bunların üzerlerini tuzlamalı ve tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli. Baton salelerl yirmi dakika kadar yani. üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarmalı ve baton saleleri bir kenarda soğumaya bırakmalı.
Soğuyunca bunları bir servis tabağına koymalı ve soğuk olarak servis yapmalı.


BATON SALE

kutsal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2008
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26962
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008
2,824 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
300 gr. tereyağı
100 gr. yoğurt
300 gr. un
1 adet yumurta
biraz tuz.

HAZIRLANIŞ!
Un. yağ ile kesilir. Üzerine yoğurt ve tuz konulup hamur yapılır, sonra hamur açılır ince çubuk seklinde kesilir, üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye dizilip fırında pişirilir.


BATON SALE

burçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc37503
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009
2,606 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
250 gr. un
1 yumurta
120 gr. tereyağı
150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam kimyon
1 tutam toz hardal
1 tutam karabiber
üzerine:
1 yumurta sarısı
30 gr. rende kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyun. Ortasına bir çukur açın. Yumurtayı içine koyun. Tereyağını parça parça una katın. Rendelenmiş peyniri ve baharatları ilâve edin. Kenarlardan unu alarak muntazam bir hamur yoğurun. Hamuru en az 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Sonra hamuru unlanmış bir yerde yarım santim kalınlığında açın. 10 cm. uzunluğunda 1 cm. kalınlığında parçalar halinde kesin. Özerine çırpılmış yumurtayı sürün. Rende peynirini üzerine serpin. Yağlanmış tepsiye alarak önceden ısıttığınız fırında pişirin. Verdiğimiz malzemeden 60 baton sale elde edebilirsiniz.

Not: Baton sale ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde muhafaza edildiği takdirde uzun süre taze kalacaktır. Bayatlamış olan baton saleleri bir kaç dakika sıcak fırına koyarak, tazelemeniz de mümkündür. Baton sale uzun bardakların içinde servis yapıldığı takdirde göze çok hoş görünecektir.


Baton Sale

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc72128
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012
2,303 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sokeun.com/

2½ su bardağı Söke® un
½ paket margarin ya da tereyağı
½ kahve fincanı süt
yarım çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon kabuğu rendesi

1.Söke® unu, düzgün bir yüzey üzerine eleyip, içine karbonat, tuz ve limon kabuğunu ekleyin. Karıştırdıktan sonra un karışımının ortasını havuz gibi açıp, içine oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı, üzerine sütü ekleyip, çevresindeki undan azar azar alarak hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Parçaları ince bir kalem gibi yuvarlayıp uzatın ve hafif yağlanmış tepsiye aralarında birer santim boşluk kalacak şekilde dizin. Bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp biraz tuz serpin ve yaklaşık 10 cm. uzunluğunda kesin.Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.
2.Hamur dinlenirken fırını 160ºC'ye ısıtın.
3. Dinlenmiş hamuru fırına sürüp, yarım saat kadar pişirin.


Baton Sale

göz göz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.09.2018
Mesajlar: 29
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc137269
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2018
3,378 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

1 kg un
400 g bitkisel margarin
25 g tuz
50 g şeker
3 adet yumurta
5 g maya
Üzeri için:
Susam
Çörekotu
2 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Ilık su

Unu eleyip unun ortasını açınız.
Şeker ve tuzu, unun kenarlarına serpiniz.
Elle ezilerek pürüzsüz hâle getirilen bitkisel margarini, yumurta ve mayayı unun ortasında karıştırınız.
Ilık su ilavesi ile bütün gereçleri karıştırarak hamuru yoğurunuz.
Hamur, poğaça hamurundan daha sert olmalıdır.
Hamurun bütününü rulo hâline getiriniz.
Rulodan hamur parçaları alarak tekrar rulolar yapınız (7-8 cm uzunlukta ve 2 cm kalınlıkta), unlanmış tepsiye aralıklı diziniz.
Şekillenen hamurun kurumaması için üzerine fırça ile az miktarda sıvı yağ sürerek veya hamurun üzerini streçle sararak buzdolabında 1 saat dinlendiriniz.
Fırını, 170 dereceye ayarlayınız.
Tepsiyi enine olacak şekilde pastacılık yağı ile üç çizgi olacak şekilde yağlayınız.
Dinlenen hamur rulolarını, fitilleme denen işlemi yaparak koparmadan açınız ve tepsiye alınız.
Çubukların üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu veya yumurta beyazı sürerek bol susam serpiniz. Önceden ayarlanmış fırında pişiriniz.
Pişen çubukları fırından alarak bıçakla 15 cm uzunluğunda parçalara kesiniz.







Baton Sale Tarifleri Kuru Pasta Tarifleri



(7 adet Baton Sale 207,996 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort