Kısa URL: https://ml.md/lc93726
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2013
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
600 gr. tavuk göğüs eti
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
50 gr. kaşar peynir
Tuz
Karabiber
Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini yağda soteleyin. Küçük küçük kesilmiş biber ve domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Unu tereyağında kavurun. Üzerine sütü ilave edip karıştırarak pişirin. Ezilmiş patlıcanı ekleyip karıştırın. Beğendinin üzerine tavuk soteyi koyarak servis yapın.
Fotoğraf "kamyoncu" tarafından gönderildi. 26.11.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc53977
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2010
3,729 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr tavuk kuşbaşı
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
Beğendi için:
2 adet patlıcan
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Önce patlıcan közlenir, soyulur ve ince doğranır. Un ve tereyağı pembeleştirilir. Tuz ve soğuk süt katılır, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirlir. Sonra patlıcan eklenir, bir tık pişirilir. Ateşten alınır ve sıcak tutulur. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine tavuk eti atılır, suyunu bırakıp çekince rendelenmiş domates, ve tuz eklenir, 10 dakika daha pişirilir. Servis tabağına yeteri kadar beğendi konur, üzerine tavuk sote bırakılır.