Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Beşamel Soslu Fırında Makarna


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Beşamel Soslu Fırında Makarna

güneş adam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc133765
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2018
1,044 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket fırın makarna
3 su bardağı rendelenmiş kaşar
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
4 su bardağı süt

Makarnayı ne çok yumuşak ne de çok sert kalıcak şekilde haşlıyoruz.
Sonra süzgeçten geçirip soğuk su tutuyorsun ve suyunun süzülmesini bekiliyorsun.
Diğer bir tarafta beşamel sosu yapmaya başlıyorsun.
Bir tencereye yağile unu koyup kavuruyorsun sonra yavaş yavaş sütünü ve tuzu ekliyorsun. Muhallebi kıvamına gelene kadar topaklanmaması için karıştırıyorsun.
Sonra makarnayı hafif yağlamış olduğumuz fırın kabına alıp içine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ile beşamel sosun yarını döküp iyice karıştırıyorsun.
En son olarak da üzerine kalan beşamel sosunu döküyoruz ve 2 su bardağı rendelenmiş kaşarı da ilave edip 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.



Beşamel Soslu Fırında Makarna

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158143
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
330 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket kalın çubuk makarna
250 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber ve tuz
Beşamel sos için:
125 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı un
3,5 su bardağı süt
Tuz

Öncelikle peynirleri rendeleyerek işe başlayalım.
Makarnayı büyük derin bir tencerede kaynamış suyun içinde 8 dakika makarnaları kırmadan haşlayalım.
Yapışmaması için sıvı yağ ve tuzu ekleyelim.
Makarnaları süzgeçten geçirelim.
Makarnalar pişene kadar boş durmayalım beşamel sosunu hazırlayalım. Tencerede öncelikle yağı eritelim.
Hemen sonrasında unu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip, eklediğimiz sırada kaşıkla veya çırpma teli ile karıştıralım. Topaklanmaması için sütü yavaş yavaş dökelim.
Kaynayınca altını kapatalım.
Sosunuz topaklandıysa mikserle çırpıp bu sorunu çözebilirsiniz.
Sosu yaptıktan hemen sonra makarnayı süzelim ve derin bir kaba koyalım.
İçine peyniri rendelediğimiz peyniri koyup tuzunu atalım. Beşamel sosu da makarnanın içine atalım.
Hepsini birlikte karıştırıp yağlanan tepsiye makarnayı boşaltalım.
Tepsinin her kenarına eşit şekilde yayalım.
Rendelediğimiz kaşarı en üste serpelim.
Fırını 200 derecede 5 dakika ısıtalım.
Fırın ısındığında borcamı fırının içine koyup altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
40 dakika içinde hazır oluyor.
Sıcak olarak bir şekilde servis ediniz.



Beşamel Soslu Fırında Makarna

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163592
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2022
338 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket kalın çubuk makarna
2,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz,
Karabiber

Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya ilave edip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Makarnanın suyunu süzün. Büyük bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Unu ekleyip rengi hafifçe değişene kadar kısık ateşte kavurun. Sütü ilave edin ve kısık ateşte karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sos ılındığında tuz, karabiber ve yumurtaları ekleyip hızlıca karıştırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Bir fırın kabının içine bolca tereyağı sürün. Sosun yarısını kaba döküp yayın. Suyu iyice üzülmüş makarnayı ekleyip kalan sosu üzerine dökerek yayın. Üzerine rendelenmiş peynir serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.



Beşamel Soslu Fırın Makarna

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168142
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı




İçi için:
1 paket fırın makarna
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Beşamel Sos İçin:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/2 adet muskat cevizi

Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.
Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.
Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.
Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin.



Fırında Beşamel Soslu Makarna

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177298
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
99 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 paket fırın makarna
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Beşamel sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ (ya da 2 yemek kaşığı tereyağı)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
4 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
Yarım silme yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
6-7 parça Tereyağı (yoksa margarin de olabilir)

Öncelikle makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz.







Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifleri Soslu Makarna Tarifleri



(5 adet Beşamel Soslu Fırında Makarna 15,062 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort