|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1740
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
3,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet ıspanak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yoğurt
Tuz
3-4 diş sarımsak
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Çok ince olmamak kaydıyla doğrayın. Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin. 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun. Üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin. Haşlanan ıspanakları süzgece alın
suyunu iyice süzdürün. Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın. 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin. Borcama alın. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kırmızı biberle süsleyin.
|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7794
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Rendelenmiş kaşarpeyniri
Besamel sos için:
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı elenmiş un
2 bardak süt
Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra bir çay bardağı su ilave edilerek, tencerede iyice haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür. Uygun bir tencerede ince ince doğranmış soğan sıvıyağ ile kavrulur. İnce kıyılmış ıspanaklar, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Ayrı bir tencerede un bir fincan sıvıyağ ile kavrulur, içine süt eklenerek beşamel sos hazırlanır. Fırın kabına sotelenmiş ıspanak yayıldıktan sonra üzerine beşamel sos gezdirilir. Rendelenmiş kaşarpeyniri de serpildikten sonra ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir ve servise sunulur.
|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18960
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2007
3,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gram ıspanak
100 gram mantar
1 adet soğan
sıvı yağ,
Beşamel sos için:
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
500 gram kasar peynir
Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir. Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır. Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur. Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur. Un yağ ile kavrulduktan sonraf soğuk süt ilave edilip koy ulaşıncaya kadar pişirilir. Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir. Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür. En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir.
|
Beşamelli Ispanak |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19240
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
3,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanak
2 kaşık yağ
1 adet soğan
tuz
karabiber
50 gr. tereyağı veya bir kaşık margarin
1 su bardağı süt
1- Ispanaklardan «Ispanak püresi» yapınız.
2- Püreyi servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz.
3- Yarım tertip beşamel salçası hazırlayınız.
4- Ispanakların üzerini salçayla tamamen kapatınız.
5- Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve 1 kaşık erimiş yağ gezdiriniz.
6- Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerini kızartınız.
7- Olduğu gibi sofraya alıp sıcak olarak servis yapınız.
|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
fecr
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc134756
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2018
913 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
Tuz ve karabiber
Sıvıyağ
1 kase kıyma
Beşamel sosu:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
Üstü için:
Kaşar rendesi
Soğanı ve kıymayı yağla birlikte kavurun. İnce ince kesilmiş kırmızı ve yeşil biberide ialve edip pişirin. En son yıkayıp kestiğiniz ıspanakları ekliyip tencerenin kapağını kapatın. Ispanaklarımızda pişince tüm karışımı borcama yayalım.
|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158135
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
375 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
Yarım kg. ıspanak
Tuz
1çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1, 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
3 adet orta boy patatesi soyup rendeleyelim.
Sıvıyağda kızarmadan hafif pişene dek kavuralım.
Ispanakları yıkayıp doğrayalım. Tava içerisine atalım.
Patateslere ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım ve Ispanaklar suyunu salana dek pişirelim. Çok pişmeden ocağın altını kapatalım.
Kırmızı tatlı toz biber ve karabiber ekleyelim.
Borcam kaba harcı boşaltalım.
Beşamel sos için yağı eritelim. Unu içine atalım kokusu çıkana kadar kavuralım sütü içine döküp topaklanmaması için karıştırarak pişirelim.
Ispanak harcının üzerine sosu ekleyelim.
En son kaşar peynirini üzerine ekleyelim.
Önceden ısıttığımız fırında 200 derece üzeri kızarana dek pişirelim.
|
Beşamelli Ispanak |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170996
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Taze Kaşar 75 Gram
Ayçiçek Yağı 0.5 Çay Bardağı
Ayçiçek Yağı 4 Çorba Kaşığı
Un 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Dana Kıyma 100 Gram
Ispanak 750 Gram
Soğan 2 Adet
Yağlı İnek Sütü 2 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra doğrayıp süzgece alıp suyunu süzelim. Tencerede sıvı yağda küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurup kıymayı ekleyip 1 dakika daha kavurup ıspanakları ekleyelim ve ıspanaklar diriliklerini kaybedene kadar kavurmaya devam edelim. Tuz, biber ekleyip ıspanakları ateşten alarak yağlanmış fırın kabına yayalım. Bir tavaya sıvı yağı koyup unu ekleyelim. Un hafifçe sararana kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyelim Sosu koyulaşana kadar pişirip ateşten alalım ve iyice ılıtalım. Yumurtayı sosa ekleyip çırparak karıştıralım. Sosu ıspanakların üzerine yayıp üzerine kaşar rendesi serpelim ve 220 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Fırından alıp ılıtarak servis yapalım.
|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171005
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Taze Kaşar 2 Su Bardağı
Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
Tam Buğday Unu 2 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Tereyağı 50 Gram
Ispanak 1 Kilogram
Sarımsak 2 Diş
İnek Sütü 250 Mililitre
Kuru Soğan 1 Adet
Ispanağı yıkayıp iri iri doğrayınız. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın, 2 diş sarımsak, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyap ile suyunu çekene kadar kavurun.
250 ml.süt 50 gr.tereyap 2 yemek kaşığı un ile 1 çay kaşığı tuz ile beşamel sosu hazırlayın.
Kavurduğunuz ıspanakları fırına dayanıklı bir tabağa alıp yayın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu döktükten sonra 2 su bardağı kaşarpeyniri rendesini serpip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Beşamel Soslu Ispanak |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171799
Gönderme Tarihi: 02.May.2023
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ıspanak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığının ucuyla tuz
Beşamel Sos için:
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çimdik karabiber
1 su bardağından 1 parmak eksik rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanakları güzelce yıkayıp temizleyip doğrayın. Küp doğranmış soğanları derin bir tavada yağı kızdırıp hafifçe soteliyoruz. Doğradığımız ıspanakları ekleyip tuz serpip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çeken ıspanağı kenara alıyoruz.
Beşamel Sos hazırlamak için bir sos tenceresinde tereyağı koyuyoruz eridiğinde unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü ekleyip çırpma teliyle muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Fırın kabına pişen ıspanağımızı koyuyoruz. Üstüne beşamel sosu döküp üstüne kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişiriyoruz.
|
|