Kısa URL: https://ml.md/lc134756
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2018
913 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
Tuz ve karabiber
Sıvıyağ
1 kase kıyma
Beşamel sosu:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
Üstü için:
Kaşar rendesi
Soğanı ve kıymayı yağla birlikte kavurun. İnce ince kesilmiş kırmızı ve yeşil biberide ialve edip pişirin. En son yıkayıp kestiğiniz ıspanakları ekliyip tencerenin kapağını kapatın. Ispanaklarımızda pişince tüm karışımı borcama yayalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc158135
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet orta boy patates
Yarım kg. ıspanak
Tuz
1çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1, 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
3 adet orta boy patatesi soyup rendeleyelim.
Sıvıyağda kızarmadan hafif pişene dek kavuralım.
Ispanakları yıkayıp doğrayalım. Tava içerisine atalım.
Patateslere ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım ve Ispanaklar suyunu salana dek pişirelim. Çok pişmeden ocağın altını kapatalım.
Kırmızı tatlı toz biber ve karabiber ekleyelim.
Borcam kaba harcı boşaltalım.
Beşamel sos için yağı eritelim. Unu içine atalım kokusu çıkana kadar kavuralım sütü içine döküp topaklanmaması için karıştırarak pişirelim.
Ispanak harcının üzerine sosu ekleyelim.
En son kaşar peynirini üzerine ekleyelim.
Önceden ısıttığımız fırında 200 derece üzeri kızarana dek pişirelim.
Taze Kaşar 75 Gram
Ayçiçek Yağı 0.5 Çay Bardağı
Ayçiçek Yağı 4 Çorba Kaşığı
Un 2 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Dana Kıyma 100 Gram
Ispanak 750 Gram
Soğan 2 Adet
Yağlı İnek Sütü 2 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra doğrayıp süzgece alıp suyunu süzelim. Tencerede sıvı yağda küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurup kıymayı ekleyip 1 dakika daha kavurup ıspanakları ekleyelim ve ıspanaklar diriliklerini kaybedene kadar kavurmaya devam edelim. Tuz, biber ekleyip ıspanakları ateşten alarak yağlanmış fırın kabına yayalım. Bir tavaya sıvı yağı koyup unu ekleyelim. Un hafifçe sararana kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyelim Sosu koyulaşana kadar pişirip ateşten alalım ve iyice ılıtalım. Yumurtayı sosa ekleyip çırparak karıştıralım. Sosu ıspanakların üzerine yayıp üzerine kaşar rendesi serpelim ve 220 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Fırından alıp ılıtarak servis yapalım.