Kısa URL: https://ml.md/lc110777
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2015
3,358 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2,5 su bardağı beyaz mısır yarması
1 su bardağı kuru fasulye
1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
1 çorba kasesi yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Nane
Akşamdan ayıklanan mısır ve fasulye derin bir tencerede ıslatılır. Ertesi günü mısır ve fasulye karışımı yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra ayrı bir servis kabına alınır. Servis yapılacağı sırada önce yoğurt çorbanın üzerine dökülür. Daha sonra, küçük bir tavada yağ ,nane ve pul biber, kızdırılarak yoğurdun üzerine dökülür. Servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc118836
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
5,136 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
2 su bardağı beyaz mısır (çorbalık mısır yarması)
6 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt
Çorbalık mısır iyice yıkanıp geceden ıslatılır. Derin bir tencereye konulan mısırların üzeri dört parmak kadar örtecek şekilde su ile doldurulur. İyice karıştırılarak, harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırarak ve kaynar su ekleyerek mısırlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra da en kısık ateşe alınarak en az bir saat daha dinlendirilerek yavaş pişmeye bırakılır. Ateşin altı kapatıldıktan sonra birsüre ağzı sıkı sıkı kapalı demlenmeye bırakılır. Daha sonra mısırlar büyük bir servis kabına alınır. Yoğurda tuz ilave edilerek çırpılır ve mısır ile karıştırılır. Nane kavrulur ve çorbaya karıştırılır. Tereyağı ayrı bir kapta eritilerek mısır çorbasının üstüne dökülür. Servis yapılırken yoğurt, pul biber ilave edilir. Soğuk olarak da tüketilebilen mısır çorbası sıcak olarak servis edilir.