|
Beyin Tavası |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74017
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 koyun beyni
5 yumurta
1 baş soğan
1 baş kereviz
1/4 demet maydanoz
3 adet tane karabiber
Tuz
Kızartma yağı
100 gr. kaşar peyniri
1 avuç galeta tozu
1 limon
Beyinleri soğuk suya koyun. Üzerindeki ince zarı soyun. Bir tencereye zarı soyulmuş beyinleri, iri doğranmış soğanı, havucu, kerevizi, maydanozu, tane karabiberi ve tuzu koyun. Beyinin üzerine çıkacak kadar su ve tuz ilave edip ateşe koyun. Orta hararetli ateşte 20 dakika kaynatın. Kendi suyunda soğutup beyinleri sudan çıkarın. İkiye veya üçe kesin. Peyniri rendeleyip yumurtalara ilave edip çatalla iyice ezilinceye kadar karıştırın. Beyinleri galeta tozuna sonra da çarpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda pembe renkte, kızartın. Servis tabağına alarak limon dilimleri ve maydanozla süsleyip servis yapın.
|
Beyin Tavası |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73104
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet koyun veya 1 adet sığır beyni
1 çorba kaşığı sirke
4 su bardağı su
Tuz
Yanında sunmak için;
1 demet kıyılmış yeşil salata
1 adet limon
KIZARTMAK İÇİN:
2 çorba kaşığı un veya nişasta
1 adet yumurta
sıvıyağ
4 su bardağı suyu, sirke ve yeterince tuz ile kaynatalım.
İnce zarlarını soyduğumuz beyinleri, kaynayan suya katıp,15-20 dakika kadar haşlayalım.
Haşladığımız beyinlerin suyunu süzüp, soğuması için soğuk suyun içine koyalım.
Soğuyan beyinleri, sudan çıkartıp temiz bir bezle kuruladıktan sonra, tam ortalarından ikiye keselim.
1/2 parmak kalınlığında, uzunlamasına dilimleyelim.
Bir kapta, bir tutam un ile yumurtayı iyice karıştırıp, çırpalım.
Diğer bir kaba da kalan unu koyup, beyinleri ilk önce una, daha sonra da yumurtaya bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartalım.
iki yüzünü de kızarttığımız beyinleri, yağdan çıkartıp, bir tabağa alalım.
Etrafını, ince ince doğradığımız yeşil salata ve dilimlediğimiz limon ile süsleyerek, servis yapalım.
|
Beyin Tavası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103853
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2014
1,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kayun beyni
3 bardak su
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
100 gr tereyağı
Bir adet koyun beyni alınıp üzerindeki zarı suyun altında, beynin kıvrımları zedelenmeden ayıklanır. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile 1 çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı tuz konarak kaynatılır. Su kaynadıktan sonra temizlenmiş beyin yavaşça içine atılıp 5 dakika haşlanır. Haşlama suyu dökülüp yerine soğuk su konarak beyin soğumaya bırakılır. Soğumuş beyin sudan çıkartılarak suyu süzülmesi için bir miktar bekletilir. Daha sonra keskin bir bıçakla 4 parçaya ayrılır. Bir kaba 1 yumurta kırılıp 1 yemek kaşığı un konup azar azar su ilave edilip pütürsüz bir bulamaç elde edilinceye kadar çırpılır. Bir tavada yağ kızdırılıp, bulamaca batırılmış beyin parçaları iki tarafı da çevrilerek kızartılır. Yanında limon dilimleri ile sıcak olarak servis edilir.
|
Beyin Tava |
|
mecbure
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2016
Mesajlar: 32 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc119432
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2016
1,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Dana Beyni
2 Adet Defne Yaprağı
4 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1 Adet Kuru Kuru Soğan
1 Çay kaşığı Tane Karabiber
3 Çorba Kaşığı Un
2 Adet Yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı
Beyinlerin zarı iplik gibi akan çeşme altında soyularak çıkarılır. Kaynar suya yavaşça konur. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilavesiyle ateş azaltılarak 30 dakika haşlanır. Suyunda soğutulur. Suyundan çıkarılan beyinler önce boyuna iki parçaya, sonra her parça üçe dilimlenir. Tuz, karabiber serpilir. Dilimler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra da galeta ununa batırılıp el ile bastırılarak sıkıştırılır. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine alınır. Salata ile servis yapılır.
|
Beyin Tava |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc177051
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
394 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 dana Beyni
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Dana Beyni bir santim eninde dilimlenir.
Bir kaba yumurta kırılır ve çırpılır.
Başka bir kapta galeta unu, tuz, kimyon ve toz biber karıştırılır.
Tavaya az yağ konur biraz kızdırılır.
Beyin dilimleri önce çırpılmış yumurtaya bulanır, ardından galeta ununa batırarak kaplanır.
Kızgın yağda iki tarafları kısa süre kızartılır.
Sıcak servis yapılır.
|
Beyin Tava |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2058 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179944
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet koyun beyni
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
Kızartma için sıvı yağ
Beynin üzerindeki zarı akar soğuk suyun altında, beynin kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkartın.
Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın.
Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ateşi kısarak 5 dakika haşlayın.
Haşlama suyunu atın, yerine soğuk su koyup beyinleri soğumaya bırakın.
Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkartın. Suyunun süzülmesini için birkaç dakika bekleyin.
Doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir bıçakla 4 parçaya ayırın.
Bir kaba yumurtayı kırın, unu koyun, azar azar su ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Beyin parçalarını bulamaça batırdıktan sonra atıp iki taraflarını da kızartın.
Yanında limon dilimleri ile sıcak servis yapın.
Not: Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz. Ancak lezzeti daha az, miktarı ise daha çok olacaktır.
|
|