Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ciğer Tarifleri > Beyin Tavası (3 adet - 1,255,254 defa bakıldı)

Beyin Tavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Beyin Tarifleri
Böbrek Tarifleri
Bumbar Tarifleri
Ciğer Tarifleri
Dalak Tarifleri
Dil Tarifleri
İşkembe Tarifleri
Kelle Tarifleri
Kokoreç Tarifleri
Paça Tarifleri
Taşlık Tarifleri
Tavuk Ciğeri Tarifleri
Uykuluk Tarifleri
Yürek Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BEYİN TAVASI

şeker oğlan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Çankaya-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58611
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
2,813 defa indirildi / yazdırıldı




1 dana beyni
2 yumurta
4 çorba kaşığı un
Biraz tuz ve su
1 çorba kaşığı sirke
75 gr. margarin
1 limon
Biraz maydanoz

Üstünün ince zarı çıkartılan beyni tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar su, az tuz ve bir kaşık sirke ilâve edin. Beyin yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte 10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Soğuduktan sonra ortasından ikiye bölün. Her iki parçayı da bir buçuk santim kalınlığında dilimlere ayırın. Çukur bir tabağa unu koyun. İki yumurta, biraz tuz ve çok az su katıp karıştırarak bir bulamaç yapın. Yağı kızdırın. Beyin dilimlerini bulamaca batırıp tavada kızartın. Servis tabağına dizerek alın. Üstüne maydanoz serpin. Limon dilimlerini koyun. Bezelye püresi veya doğranmış marul ve domates dilimleriyle servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.07.2021


Beyin Tava

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc177051
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
394 defa indirildi / yazdırıldı




1 dana Beyni
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Dana Beyni bir santim eninde dilimlenir.
Bir kaba yumurta kırılır ve çırpılır.
Başka bir kapta galeta unu, tuz, kimyon ve toz biber karıştırılır.
Tavaya az yağ konur biraz kızdırılır.
Beyin dilimleri önce çırpılmış yumurtaya bulanır, ardından galeta ununa batırarak kaplanır.
Kızgın yağda iki tarafları kısa süre kızartılır.
Sıcak servis yapılır.



Beyin Tava

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179944
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet koyun beyni
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
Kızartma için sıvı yağ

Beynin üzerindeki zarı akar soğuk suyun altında, beynin kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkartın.
Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın.
Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ateşi kısarak 5 dakika haşlayın.
Haşlama suyunu atın, yerine soğuk su koyup beyinleri soğumaya bırakın.
Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkartın. Suyunun süzülmesini için birkaç dakika bekleyin.
Doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir bıçakla 4 parçaya ayırın.
Bir kaba yumurtayı kırın, unu koyun, azar azar su ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Beyin parçalarını bulamaça batırdıktan sonra atıp iki taraflarını da kızartın.
Yanında limon dilimleri ile sıcak servis yapın.

Not: Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz. Ancak lezzeti daha az, miktarı ise daha çok olacaktır.







Beyin Tavası Tarifleri Ciğer Tarifleri



(3 adet Beyin Tavası 1,255,254 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort